TIOR

Scaune ingenioase

Spunem "scaune" și ne referim la piese de mobilier. Cum alegi sau cum creezi un scaun ingenios? Deschizi mintea, aduni recuzite și treci la treabă. Este foarte important ca, atunci când ajungi acasă, să te primească cu brațele larg deschise un scaun sau un fotoliu confortabil.

 

Taburet de roată

 

Roțile uzate de mașini sau de tractoare nu trebuie aruncate și lăsate să se degradeze în cinci catraliarde de ani. Nu, trebuie folosite pentru proiecte creative de reciclare: învelește-le în materiale sau înfășoară-le cu sfoară lipită. Eventual, poți așeza un strat de burete pe partea superioară a roții sau chiar poliester măcinat, pentru ca șezutul să fie mai moale și mai confortabil.

 

Scaun din fund de butoi

 

Pe același principiu, realizează un scaun dintr-un fund de butoi; de fapt, dintr-o jumătate de butoi. Ca să realizezi totul mult mai repede, umple butoiul cu burete, cu cârpe sau cu poliester mărunțit, apoi așază (și fixează) înăuntru o pernă care să îți ofere ție confort, dar care să garanteze, în același timp, că tot conținutul "scaunului" va rămâne la locul lui.

 

Un scaun dintr-un fost braț de canapea

 

Va trebui să îi atașezi picioare de suport și să te asiguri că este bine balansat, dar și să nu alegi orice canapea pentru reciclare, ci una cu brațe groase, ca de Hulk. Într-una dintre laterale, poți adăuga un paravan tapisat, pentru a te sprijini și a te așeza, astfel, mai bine în noul tău scaun.

 

Scaune din papier-mache

 

Păcatul este că nu vor putea fi folosite decât, poate, de pisica ta sau de câinele tău chiwawa. Totuși, va trebui să recunoști că arată foarte bine și că ar fi obiecte de decor minunate.
Pentru tine poți alege un scaun din nuiele împletite: poate fi la fel de frumos și, poate, chiar mai confortabil. De asemenea, trebuie să iei în calcul că meșterii care împletesc astfel de scaune nu pot crea decât scaune unicat, ca orice lucru confecționat manual.

 

Scaunul din cărți

 

Cine are carte, are parte... de scaune! Nu este una dintre ideile pe care le-aș susține cu toată inima, dar este o improvizație simpatică: un teanc de cărți, condus de un pui de pernă și legat cu ajutorul unor curele din piele – ce să nu-ți placă?

 

Scaunul cu pătură

 

Te așezi pe scaun sau în fotoliu și te trece un fior, dar îți este puțin cam lene să te duci să îți iei o pătură din dulap. Scaunul acesta ar rezolva problema, căci husa lui ar prezenta "pasaje" secrete unde să ascunzi pătura când vrei să faci ordine, dar de unde să o scoți cu ușurință atunci când e puțin răcoare și dulapul cu pături este mult prea departe.

 

Sursa foto: inhabitat.com, digsdigs.com.

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI