Scarile interioare - de la utile la indispensabile

07-06-2016 / Blog amenajari locuinte

Scările interioare devin rapid o piesă preferată în cadrul home design-ului ultramodern, aducând farmec unui obiect folosit altădată doar pentru utilitatea sa. Ele pot fi importante atât ca obiecte de decor, cât și ca piesă de mobiler în sine.

În acest articol vă inspirăm prin câteva idei de scări interioare care depășesc limitele creativității, de la piese arhitecturale de excepție la idei funcționale pe care veți dori să le încercați acasă.

Scara plutitoare

Să începem cu unul dintre cele mai populare stiluri de scară de interior- scara formată din bucăți independente de lemn, denumite adesea trepte plutitoare. În exemplul nostru, scara conduce către etajul cu podea din sticlă, lemnul simplu și ușor din care este confecționată păstrând accentul minimalist al întregului design.

Lumini ce ghidează

Al doilea exemplu face, de fapt, parte din amenajarea interioară a unui complex hotelier. Textura pereților creează o impresia imediată, dar ceea ce atrage cu adevărat atenția sunt ledurile montate la baza fiecărei trepte, luminând drumul până la etaj. O idee excelentă și pentru scara interioară din locuința dumneavoastră!

Scara din piatră

Ușile din sticlă și peretele cu model circular creează un cadru excelent pentru aceste trepte îndrăznețe de piatră. Ambele modele ușoare accentuează greutatea vizuală a treptelor, în contrast cu aranjamentul lor care sfidează legile gravitației.

Panglica șerpuită

Iată o altă scară interioară cu un efect plutitor remarcabil, de data aceasta cu un accent ultra-modern.Aceste trepte creează iluzia unei panglici transparente ce formează drumul către etajul superior. Firele ce susțin scara sunt extrem de subțiri, completând modernismului piesei.

Negru și alamă

Dale negre monolitice alcătuiesc construcția acestei scări ce lasă fără cuvinte, fiind iluminată de un rând de lumini cu două capete, din alamă. Elementele combinate contribuie la aerul sofisticat și misterios al încăperii, dar această scară pare că se poate adapta cu ușurință oricărui stil dramatic.

Sursa foto: home-designing.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.