TIOR

Scari interioare mai elegante

O locuinţă frumoasă are nevoie, în cazul în care are scări, de scări elegante, frumoase, decorate deosebit. Am mai abortat acest subiect şi anterior, şi despre amenajarea lor, ai putut citi despre scări şi în secţiunea de arhitectură, şi ţi-am propus şi o alternativă mai jucăuşă: toboganele de interior. Uite, avem câteva sugestii de amenajări interioare prin care ţi-ai putea face scările interioare să arate mai bine.

 

Alege un tapet artistic.

 

Este important mai ales ce se vede pe lângă scări, aproape mai important decât scările în sine. Bineînţeles, orice accesoriu vei aşeza în zona scărilor trebuie să se potrivească restului decorului ca textură, ca material şi ca paletă cromatică.

 

Poţi alege un tapet colorat sau unul în nuanţe neutre, poate avea motive animale sau motive vegetale. Poate fi model diferit pentru partea inferioară a locuinţei, pe peretele din lungimea scărilor un alt model, iar pentru partea superioară un alt model – nici nu este necesar să ai tapet peste tot, ci poţi avea numai pe acel perete de care "se sprijină" scările, ori chiar pe partea verticală a acestora.

 

Aşază mobilier fără spătar pentru spaţiul de sub scări.

 

Sub scări mereu rămâne un spaţiu nefolosit, un spaţiu irosit. Aşază acolo o banchetă fără spătar sau un taburet, ori poate chiar un fotoliu puf. Poţi crea aici un colţişor numai bun pentru lectură sau un loc unde să aştepţi să fie toată familia gata de plecare.

 

Creează un mini salon.

 

Nu trebuie să ai un conac întreg pentru a crea un aşa-numit mini salon. Cum se creează un mini salon? Relativ uşor: stabileşti întâi cât spaţiu mai ai disponibil, apoi aşezi două fotolii (sau scaune cu sau fără mânere) de o parte şi de alta a unei măsuţe elegante. Totul trebuie să se asorteze. Pe măsuţă vei lăsa fie un set de ceşti cu ceainicul alături, fie o vază frumoasă cu un buchet potrivit de flori proaspete.

 

Înfrumuseţează zona scărilor cu vegetaţie simetrică.

 

Nu trebuie să foloseşti în mod obligatoriu decoraţiuni pe scări, pe balustrade, ci poţi să aşezi două ghivece mari cu plante naturale, poţi aşeza diferite tablouri ca să încadreze scările şi să amenajezi un spaţiu frumos, simetric, plin de energie.

 

Luminează frumos zona.

 

Lumina este importantă oricând, oriunde, iar pe scări este chiar mai important, ca să vezi pe unde calci şi să nu cumva să pici pe scări. Totuşi, importanţa luminii este şi de ordin estetic: uite cât de frumos arată aplicele şi candelabrele din imaginile din galeria foto! Iar spoturile luminoase s-au dovedit foarte eficiente pentru iluminarea acestui tip de zone.

 

Aliniază frumos totul.

 

Aşază în hol (zona scărilor interioare) un covoraş dreptunghiular paralel cu linia treptelor şi orice alt obiect de decorare, orice alt ornament, piesă de mobilier sau accesoriu după acelaşi criteriu: să fie totul aliniat şi ordonat. Ca exemplu estetic stă ultima imagine din galeria foto.

 

Sursa foto: houzz.com 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI