TIOR

Scandinav, dar cu un strop de culoare

În special persoanelor care preferă casele moderne le va plăcea acest articol unde vom discuta despre stilul scandinav de amenajări interioare. Este drept că despre stilul scandinav am mai discutat aici, însă de data aceasta adăugăm şi câte un strop de culoare, pentru a evita monotonia în interiorul pereţilor casei tale.

 

Totul luminos, şi ici, si colo

 

Ferestrele trebuie să fie cât mai largi şi cât mai puţin acoperite – aceasta este o trăsătură specifică locuinţelor din zonele reci, unde soarele nu încălzeşte la fel de tare şi, deci, trebuie să primeşti în casa ta fiecare frântură din el. În plus, lumina naturală este prietenul omului... mai puţin dacă omul vrea să doarmă buştean la amiază, dar aceasta este o altă poveste.

 

Pe lângă faptul că ferestrele trebuie să fie mari, ar fi bine să nu opreşti lumina alegând jaluzele sau perdele prea groase. Apoi, pereţii trebuie să fie albi sau în culori cât mai deschise, cât mai luminoase, dar nu calde.

 

Nuanţe cenuşii, nuanţe neutre

 

Culorile discrete sunt cele preferate de scandinavi, aparent. Aşadar, majoritatea spaţiilor amenajate în stil scandinav ar trebui să aibă, pe lângă pereţii albi, duşumele, parchet sau gresie în culori neutre şi mobilier şi accesorii în nuanţe de gri – tu vei stabili cât de închise sau deschise sunt nuanţele cenuşii şi trebuie să ştii că nuanţele de gri pot varia. Uite, de exemplu, în camera exemplificată în galeria foto, canapeaua este gri şobolan, covorul este gri deschis, iar candelabrul este un argintiu foarte discret. Nu-i aşa că arată bine împreună?

 

Nu uita, însă, că este recomandat ca toate elementele primordiale ale naturii să fie prezente sau sugerate în fiecare cameră pe care o amenajezi în casa ta, aşa încât să se poată instala armonia acasă la tine: lemn, metal, aer, apă şi foc. Despre principiile Feng Shui poţi citi mai multe aici.

 

Câtă culoare?

 

Ca să dinamizezi puţin decorul, poţi adăuga apoi câte un strop de culoare. Din nou, este bine să urmăreşti şi imaginile din galeria foto pe care am pregătit-o pentru tine pentru a înţelege cel mai bine despre ce discutăm.

 

În galerie vei vedea că plantele naturale nu lipsesc nici din această casă, chiar dacă este amenajată în stil scandinav şi nu shabby chic. Acestea pot fi plante de ghiveci sau flori proaspete aşezate frumos în vaza pe care o vei alege după bunul plac.

 

Mai important este (şi vei observa cu siguranţă) că există accente cromatice pe fotolii, pe pereţi şi pe canapea. Aşadar, poţi adăuga „un strop” de culoare oriunde: în imprimeul pernuţelor decorative, în tapiţeria sau husele fotoliilor, în tablouri şi fotografii, în mici obiecte de decor aşezate pe rafturi şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI