TIOR

Sarbatoare de primavara: Floriile

Primăvara a venit deja, iar, în curând, vor veni şi Floriile. Până duminica viitoare ai timp să mai faci câteva pregătiri potrivite primăverii şi Floriilor. Această sărbătoare premergătoare Paştelui este o ocazie în plus să primeşti primăvara în casă şi să oferi locuinţei tale un aspect festiv. Ce trebuie să faci?

 

Totul depinde de culori

 

Primul criteriu după care recunoaştem anotimpurile este cel reprezentat de paleta cromatică. Aşadar, va fi necesar să introduci în fiecare dintre încăperile tale culori noi: verde crud, bleu, roz pastelat, galben aprins şi un strop de violet de zambilă.

 

Probabil că nu îţi arde să te apuci de zugrăvit, dar ai putea să încerci să adaugi câteva elemente ce pot fi schimbate după două, trei (poate chiar patru) luni: feţele de mese, husele pentru scaune, fotolii, canapele, vazele, husele pernuţelor decorative şi aşa mai departe. Eficient, nu ai zice?

 

...Poate şi câteva imprimeuri?

 

Poate ai putea chiar să îţi decorezi şi pereţii în spiritul primăverii. Din nou, nu trebuie să îi zugrăveşti, însă un tablou mare cu o pădure cu toporaşi şi ghiocei sau un autocolant ai putea folosi pentru împrospătarea uneia dintre încăperi cel puţin.

 

Autocolantul poate fi în stil tapet şi să aibă imprimeuri florale, vegetale sau cu diferite insecte simpatice sau în stil stencil şi să reprezinte un desen decupat: o păpădie ajunsă la maturitate, un stol de păsări călătoare sau un copac înflorit.

 

Nu trebuie să te gândeşti că aceste lucruri sunt prea feminine: dacă ţie îţi plac şi ţi se pare că se potrivesc în locuinţa ta, utilizează-le în cel mai bun mod cu putinţă şi cu toată încrederea.

 

Ce părere ai despre decoraţiunile handmade?

 

Există tot felul de giumbuşlucuri pe care le poţi crea chiar tu. Sigur, pentru rezultate excelente ai nevoie de talent sau de mult exerciţiu (uneori, ai nevoie de ambele), dar nu lăsa micile imperfecţiuni să te descurajeze.

 

Poţi broda chiar tu pe nişte huse banale câteva modele simpatice: mesaje drăguţe, imagini, desene cu flori, fluturi şi aşa mai departe. Lasă-ţi imaginaţia să zburde şi degetele să lucreze: pe tine ce te face să te gândeşti la primăvară?

 

Iar, la final...

 

În fiecare cameră trebuie să fie plante naturale: plante în ghiveci sau flori proaspete în vaze sau, de ce nu, aranjamente florale – important este ca acestea să fie în fiecare încăpere, inclusiv în baie şi în bucătărie.

 

Desigur, tipul florilor din fiecare cameră poate diferi: în baie poţi aşeza o orhidee în ghiveci, în living un ghiveci cu filodendron (căţărător sau copac, după bunul tău plac), în dormitor, un buchet de frezii proaspete, iar în bucătărie lalele sau gerbera. Ce zici? Se potrivesc sugestiile noastre cu preferinţele  tale?

 

Sursa foto: housebeautiful.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI