TIOR

Sa vorbim despre stilul de tranzitie

Când îţi amenajezi noua casă ori noul apartament, este important să cunoşti cât mai multe despre home design şi despre stilurile de amenajări interioare, astfel încât să îl poţi alege pe cel potrivit gusturilor tale. 

 

Stilul de tranziţie este, aşa cum îi spune şi numele, un stil care face trecerea între mai multe stiluri de amenajări interioare – este stilul ideal pentru ameajarea unei locuinţe a unor persoane cu gusturi diferite, stilul de compromis.

 

Decoraţiuni cu aer contemporan

 

Aspectul modern ne invadează, nu avem încotro decât să îmbrăţişăm. Asimilarea, evident, se poate face treptat: îţi iei o canapea cu un aspect cutezător, iar restul camerei o amenajezi echilibrat şi simplu. Sau poţi face aceste alege numai câteva accesorii: o perdea, o veioză, un covoraş. Singura condiţie este să se potrivească întrucâtva cu restul elementelor din încăpere, ori din punct de vedere cromatic, ori ca forme sau stil.

 

Elemente ale stilului tradiţional

 

Este bine ca elementele stilului tradiţional să nu lipsească din nicio casă, căci este cel mai bine, nu-i aşa, să nu uiţi de unde ai plecat. Nu este nevoie să îţi construieşti o sobă din teracotă în mijlocul livingului, însă un covor ţesut, un coşuleţ din nuiele împletite sau o cuvertură cu broderiile tipice, lucrate manual, ar putea fi de ajuns.

 

Tot ca marcă a stilului tradiţional te poţi folosi de diferite obiecte vintage (sau care doar arată vintage) aşezate la locuri de cinste. Aminteşte-ţi, de exemplu, de recomandările din acest articol – reciclarea şi refolosirea sunt oricum acţiuni dezirabile pentru fiecare cetăţean.

 

O urmă a naturalului

 

Desigur că nu va putea fi totul natural, doar nu vei avea pereţii din piatră naturală şi pictaţi cu degetele cu vopsea din pigmenţi naturali, canapele făcute din paie şi toate covoarele din fire de cânepă.

 

Totuşi, piesele de mobilier din lemn natural sau care arată ca şi cum ar fi realizate din lemn natural vor arăta foarte bine alături de obiectele ce reprezintă stilul tradiţional, dar şi alături de cele cu aer contemporan.

 

Motive florale sau vegetale

 

Diferitele tipuri de imprimeuri au şi semnificaţii diferite şi trimiteri la diferite perioade din artă sau din istorie. În funcţie de modelele pe care le vei alege tu pentru perdele, pentru tapet sau pentru covor, vei nuanţa şi atmosfera din fiecare cameră.

 

În final, stilul de tranziţie este un frate ceva mai neglijent al stilului eclectic: şi stilul eclectic presupune amestecul stilurilor, însă într-un mod mult mai calculat, cu un aer ceva mai sever şi mai strict. Stilul de tranziţie este o joacă ce îţi permite să îţi amenajezi locuinţa după bunul plac, făcând toate combinaţiile şi asocierile care te fac pe tine să te simţi bine.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI