TIOR

Sa vorbim despre... simplitate in stil

Ne-am săturat de vechea locuință a cărei amenajări interioare devenise rece și plictisitoare. Ne dorim să ne mutăm într-unul dintre cele mai noi ansambluri rezidențiale din orașul nostru. Aici știm deja ce stil în amenajarea locuinței vom aborda. Minimalist. Să vorbim mai multe despre... simplitate.

Definim minimalismul

Designerii spun „Less is more”. Noi suntem de acord, dar să nu trecem în extrema cealaltă. Nu luăm în considerare situațiile din apartamentele noi care, decorate fiind, se aseamănă mai degrabă unei cutii albe, simple, fără „acel ceva”. De fapt, stilul minimalist este un concept funcțional ce oferă simplitate și ușurință în folosirea locuinței. Toate acestea contribuie la un trai de actualitate.

Răspuns pentru tradiționalism

Designul minimalist s-a născut din dorința de a a-și găsi identitatea într-un spațiu util. A venit ca un răspuns la detaliile tradiționaliste și elementelor clasice de design. S-a urmărit înlăturarea obiectelor inutile, ducând simplitatea pe cele mai înalte cote. Amenajarea locuinței într-un stil curat și simplu oferă ocazia de a accentua doar piesele de mobilier sau accesoriile cu adevărat importante.

Sentiment de ordine

Elimină dezordinea prin adoptarea unui stil pentru cele mai simple, dar reușite amenajări interioare. De asemenea, cromatica ajută la aducerea echilibrului într-un mediu senin. Nu există restricții în ceea ce privește păstrarea doar a unor tonuri de alb și negru. Sunt acceptate și chiar recomandate petele de culoare, mai multe straturi de materiale și texturi.

Mobilier eficient

Beneficiul recunoscut al amenajării minimaliste este impulsionat și de mobilierul ce eficientizează spațiul din locuință. Chiar și cele mai mici camere se pot bucura de iluzia unui spațiu mai mare, mai încăpător, mai confortabil. În plus, eficiența se poate măsura și în bugetul cheltuit. Atâta vreme cât nu cheltuiești sume mari de bani pe mobilier la fel de mare, dar inestetic, vei fi fericit din punct de vedere financiar.

Din inutil în util

Dacă întreaga locuință se bazează pe un stil minimalist, poți încerca să aduci obiecte decorative din aceași zonă. Tehnologia vine la pachet cu acest stil. Nu mai spunem de piesele de mobilier ce nu își găsesc locul. Motivul? Sunt prea mari. De ce să nu alegi înlocuirea lor cu unele ce pot reduce vizibil aglomerația și , totodată, care pot oferi spațiului mai multă libertate.

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI