TIOR

Sa vorbim despre accesorii

O casă nouă trebuie aranjată cu la fel de multă grijă cum se pregăteşte o femeie să iasă în oraş sâmbătă seara. Desigur, accesoriile trebuie alese la urmă, însă va trebui ca fiecare dintre acestea să se potrivească unui alt element deja ales.

 

Cum să se potrivească?

 

Există câteva criterii de care trebuie să ţineţi seama atunci când alegeţi ornamentele pentru o cameră: se alege mobilierul masiv în funcţie de stilul de design interior preferat, se aleg culorile pentru pereţi, perdelele şi covoarele, apoi decoraţiunile. Acestea trebuie să rezoneze cu elementele deja menţionate în funcţie de cel puţin două dintre următoarele detalii: culoare, formă, textură, imprimeu, dimensiuni. Cele mai importante sunt, poate, nivelul cromatic şi tipul predominant de contur: preferinţa pentru colţuri şi suprafeţe dure sau preferinţa pentru onduleuri.

 

Unele trebuie să alterneze, altele să compenseze, altele să se potrivească întocmai, iar altele să facă diferenţa – echilibrul estetic va trebui să îl găsiţi iniţial la nivelul nuanţelor şi al imprimeurilor.

 

Despre lămpi

 

Ca orice decoraţiune, acestea vor trebui asortate înălţimii camerei, luminozităţii din interiorul acesteia şi celorlalte ornamente pe care le alegeţi. Ideal ar fi ca fiecare lampă să se asorteze cu lustra din aceeaşi încăpere. De asemenea, va trebui să alegeţi veioze bine executate, care să aibă abajurul cu diametrul mai mare decât baza, iar dacă sunt din cele de birou, partea superioară să fie cât două treimi din cea inferioară.

 

Despre tablouri

 

Tablourile pot fi abstracte, pot fi peisaje naturale, pot fi portrete sau fotografii înrămate. Ele sunt decoraţiunile cel mai uşor de potrivit: primul criteriu de alegere este, evident, gustul dumneavoastră. Al doilea criteriu, nu mai puţin important, este potrivirea cromatică a tabloului într-o încăpere: găsirea locului potrivit pentru a-l agăţa sau pentru a-l rezema de perete, dar şi potrivirea nuanţelor alese pentru realizarea lui cu alte decoraţiuni din aceeaşi cameră.

 

Despre ceasuri

 

Poate este o problemă personală, dar ceasurile de perete şi ceasurile de masă sunt minunate! Încercaţi să găsiţi ceasul potrivit pentru dumneavoastră, indiferent că este din cele stilizate, din cele personalizate, din cele vintage sau din cele clasice. Prindeţi-vă puternic de acele lui şi profitaţi pe cât de mult posibil de fiecare minut pe care acul cel mai lung îl indică trecând.

 

Ceasurile sunt atât de frumoase şi atât de poetice încât puteţi renunţa la obiectul propriu-zis şi să optaţi pentru o pictură murală care să ilustreze câteva ceasuri stâlcite şi orele scurgându-se – o reinterpretare a conceptului lui Salvador Dali.

 

Despre ghivece şi vaze

 

Vom recomanda cu fiecare ocazie prezenţa plantelor în apartamentele dumneavoastră. Aşadar, chiar dacă nu sunteţi tipul care să aibă tot timpul flori proaspete în vază, trebuie să existe măcar una în casă – nu se ştie niciodată când veţi primi cel mai frumos buchet de flori, pe care nu îl puteţi pune în apă în găleata pentru mop şi nici într-un borcan.

 

Ghivecele cu plante de interior sunt şi mai importante, deoarece nu au numai rol estetic, ci şi de purificare a aerului.Obiectele în sine sunt decoraţiuni foarte plăcute, mai ales că există deja atâtea modele fabricate, iar dacă nimic din ce există pe piaţă nu vă încântă, puteţi oricând să le personalizaţi sau să cereţi unui artist urban ajutorul.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI