TIOR

Sa reciclam! Azi: tot ce gasim prin casa

Astăzi îţi recomandăm să creezi ghivece din tot ce prinzi în jurul casei: orice obiect ai vrea să arunci sau să donezi... vezi întâi ce anume poate fi transformat. Noi am găsit câteva sugestii simpatice pe care le vom adăuga celorlalte sugestii de proiecte handmade şi de ghivece şi jardiniere deosebite. Să trecem, aşadar, la treabă...

 

Un ghiveci în loc de scaun

 

În locul şezutului unui scaun vechi, dar care poate încă să se ţină pe picioare (indiferent că are sau nu spătar), fixează o pânză groasă, apoi o plasă, dar ai grijă să nu le întinzi la maximum, ci să le laşi puţin mai lejere. Apoi, toarnă aici o cantitate de pământ corespunzătoare spaţiului respectiv, suportului din interiorul cadrului scaunului şi plantează florile preferate, poate chiar plante căţărătoare, care să se prindă de spătarul scaunul sau de picioarele şi mânerele acestuia, în funcţie de forma cadrului.

 

Jardiniere în loc de dulapuri

 

Dulapurile sunt locuri pune unde să îţi creşti plantele preferate: mai ales dacă au rafturi deschise, boxe sau sertare. Este frumos să vezi cum natura, prin florile sale şi degetele sale vegetale în formă de rugi sau simplele fire verzi, reuşeşte să învingă îngrădirile, limitele impuse de om. În plus, este frumoasă şi simpla idee că ai putea să deschizi un sertar oarecare din care să se reverse flori colorate.

 

Muzică florală dintr-un pian transformat

 

Cel mai simpatic proiect pe care ţi-l vom prezenta astăzi este pianul din care curge viaţă: apă printre clape, fiind o fântână arteziană originală, şi plante naturale, vii, din partea superioară a pianului. Este un proiect handmade insolit, prin care poţi recupera într-un mod constructiv o piesă de mobilier şi un instrument muzical de care nu te poţi despărţi: transformarea lucrurilor într-un alt tip de obiect când îşi pierde scopul principal trebuie luată în calcul de fiecare dată.

 

Un set de cizme, dar nu perechi

 

Poate că ţi-am mai spus despre improvizarea unor ghivece în cizmele care nu le mai vin copiilor, dar arată atât de bine aşezate într-un colţ de verandă sau într-un colţ de balcon. Şi arată cu atât mai bine cu cât nu sunt aşezate în perechi!

 

Totuşi, ar fi bine să faci câteva găuri mici în talpă, orificii prin care să se scurgă surplusul de apă din sol, dacă este cazul. Acest lucru este valabil în cazul oricărui recipient în care vrei să plantezi flori.

 

Butoaie vechi, sertare vechi, tronuri vechi... toate pline cu flori

 

Pe scurt, plantele pot creşte oriunde: muşchi, ferigi, păpădii sau alte plante... toate pot creşte oriunde vrea mama natură să îşi pună amprenta. Le vedem cum răsar din pereţi, din asfalt, dintre dalele de pavaj...

 

Aşadar, tu le vei putea planta oriunde, iar ele vor creşte la fel de încrezătoare. Trebuie doar să alegi recipientul sau piesa de mobilier în care vrei să le vezi, pentru a da dovadă de inventivitate – orice ţi se pare ţie ca ar arăta haios, drăguţ, util şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: greendiary.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI