TIOR

Sa reciclam! Azi: dopuri de pluta

Pentru unii, sunt gunoaie. Pentru alţii, dopurile de plută înseamnă material prim pentru crearea unor decoraţiuni unice sau a unor accesorii utile în casă, handmade. Dacă încă nu faci parte din a doua categorie de oameni, atunci analizează imaginile din galeria foto şi vezi dacă nu cumva ai vrea şi tu ceva de acolo. Toate acele obiecte sunt lucrate manual, aşadar nu va trebui decât să ai puţină îndemânare şi disponibilitatea de a modifica diferite obiecte în aşa fel încât să creezi ceva din materiale reciclate

 

Sculptură ecologică

 

Prima şi ultima imagine din galeria foto îţi demonstrează că poţi crea cu uşurinţă o sculptură ecologică. Ai nevoie de un balon rotund sau o minge care să îţi servească drept bază pentru prima sculptură, de multe dopuri de plută, de câteva dintre cele mai mici ghivece, de lipici, şi de o sfoară din care să faci o agăţătoare. Pentru sculptura din ultima imagine din galeria foto vei avea nevoie de îndemânare şi talent, dar şi de foarte multe dopuri de plută şi chiar şi mai multă răbdare.

 

Candelabru industrial

 

Un candelabru ca cel din a doua imagine este foarte uşor de creat dacă ai deja baza unui candelabru vechi din care nu ai păstrat decât tija care se prinde de tavan şi baza circulară de care să prinzi becul.

 

Apoi nu ai mai avea nevoie decât de un mosor de fir de nylon (sau orice fel de aţă, în funcţie de aspectul pe care ţi-l doreşti pentru candelabrul tău) şi de... aproximativ 100 de dopuri de plută. Va trebui să le colecţionezi o vreme şi să ceri ajutorul prietenilor (poate ai chiar un prieten care lucrează la un bar şi îţi poate păstra şi el câteva dopuri de plută de la sticlele de vin). Desigur, ar fi mult mai frumos dacă toate dopurile ar fi de la sticle desfăcute chiar de tine cu diferite ocazii speciale pentru tine şi familia ta.

 

Suporturi pentru... ce vrei tu?

 

În imaginile din galeria foto vei vedea suporturi pentru lumânări (mai mari sau mai mici – tu decizi ce ţi se potriveşte), suporturi pentru vasele fierbinţi şi chiar suporturi pentru diferite accesorii precum cercei, coliere, butoni şi aşa mai departe. Te poţi folosi şi de piuneze sau ţinte pentru a agăţa aici şi cravate, papioane, inele, diademe şi alte accesorii – în funcţie de ce anume porţi, poţi crea agăţători şi spaţiu pentru tot soiul de accesorii.

 

Ornamente pentru pereţi – simple sau complexe

 

Este simplu: orice fel de ornamente pentru pereţi vei dori să creezi, vei avea nevoie de un soi de suport. Acesta poate fi un tablou pe care să îl modifici ulterior sau diferite forme decupate din placaj, placă de traforaj, carton, polistiren şi aşa mai departe. Decupează forma dorită şi lipeşte dopurile de plută întregi sau secţionate transversal, aşezate vertical, perpendicular sau orizontal. Lasă imaginile din galeria foto să te inspire...

 

Sursa foto: homesthetics.net

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI