Sa reciclam! Azi: carucioare de cumparaturi

01-09-2014 / Blog amenajari locuinte

Cărucioarele de cumpărături pot fi şi ele reciclate, la fel ca orice alt obiect. Desigur, nu te încurajăm să le iei pe cele de la supermarketuri ci, în cazul în care găseşti un cărucior abandonat sau unul defect scos din uz, te încurajăm să îi oferi o a doua şansă, aşa cum orice obiect uzat merită.

 

Un fotoliu colorat

 

Decupează partea din faţă a căruciorului (acolo unde căruciorul este mai îngust). Confecţionează o salteluţă flexibilă din burete învelit într-un material textil a cărui textură şi paletă cromatică şi al cărui imprimeu îţi sunt pe plac, pentru ca apoi să îi pregăteşti câteva elastice pentru fixarea saltelei pe viitorul tău nou fotoliu.

 

Înainte de a pune salteluţa, ia în considerare înlocuirea roţilor cu picioruşe sau asigură-te că roţile sunt dezinfectate cu rigurozitate şi pot fi acceptate în interiorul locuinţei tale. De asemenea, poate ar fi drăguţ să vopseşti căruciorul într-o culoare vie aşa, ca în prima imagine din galeria foto.

 

O colivie... mobilă

 

Curăţă cu rigurozitate căruciorul pe care vrei să îl transformi, apoi colorează-i câteva dintre bare în nuanţe diferite (nuanţe ale culorilor preferate). În interior, fixează pare şi legănuţe pentru un canar simpatic, iar deasupra fixează-i un perete-tavan din zăbreluţe cât mai asemănătoare cu cele ce reprezintă pereţii căruciorului.

 

Nu uita ca în partea inferioară să îi ataşezi căruciorului o tăviţă care să fie cel puţin la fel de mare ca  fundul căruciorului, aşa încât păsărelele pe care le vei ţine în această colivie handmade să nu facă mizerie.

 

Un soi de şezlong

 

Analizează articulaţiile căruciorului, apoi desfă-l. Următorul pas va fi să fixezi partea din faţă a căruciorului în aşa fel încât să îţi susţină picioarele când te aşezi. Îndepărtează părţile laterale, ca să nu te încurce pe viitor, apoi ia în considerare înlocuirea rotiţelor cu picioruşe, dacă îţi doreşti ca viitorul şezlong să fie fix şi dacă presupui că nu îl vei muta prin casă ori prin grădina casei tale. Desigur, ai o imagine reprezentativă în galeria foto.

 

Un grătar la îndemână

 

Practic, acest cărucior nu va fi un grătar, ci un suport pentru grătar. La acest capitol nu este foarte mult de explicat sau de povestit, căci nevoia te învaţă cum să aşezi grătarul, cum să depozitezi cărbunii aici, cum să pui sau să improvizezi capace şi aşa mai departe. Important este să nu arunci nimic din ce poate fi refolosit şi să nu laşi focul (de la grătar) nesupravegheat.

 

Un ghiveci aparte

 

Poţi să combini un cadru de bicicletă şi un cărucior. Vei folosi şi o plasă foarte deasă pe care să o aşezi în cărucior şi în care să pui pământ în care vei planta florile preferate. Roţile pot fi de bicicletă, de tricicletă sau pot fi chiar roţi mai mici. Totul depinde de felul în care vrei ca proiectul, în faza finală, să arate la final.

 

Sursa foto: greendiary.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.