TIOR

Sa reciclam! Azi: Bidoane

Reciclarea este bună. Atât de simplu este! Dacă începi să reciclezi lucruri, ambalaje sau piese de mobilier vechi, laşi mai puţină mizerie în urma existenţei tale şi mai multe lucruri drăguţe prin casă şi nu numai. În plus, mai şi economiseşti nişte bani, înlocuind obiectele clasice care se găsesc în comerţ cu cele pe care le creezi tu cu mâinile tale magice chiar la tine acasă şi pentru confortul propriu.

 

Astăzi vom discuta despre câteva lucruri simpatice şi utile pe care le poţi crea chiar tu din bidoane de plastic goale. Astfel, vei fi o piesă din marele proces al reciclării şi vei face ceva plăcut pentru tine şi ceva bun pentru lumea din jurul tău.

 

Jardiniere

 

Pe lateralul bidonului decupează un dreptunghi care să îţi permită să îndeşi acolo pământ destul pentru dezvoltarea plantei, dar şi să îţi sădeşti acolo floricica preferată sau răsadul. De asemenea, spaţiul acela ar trebui să îţi permită să baţi un cui din interiorul bidonului spre exterior, prin scândura sau peretele de care vrei să fixezi noua ta jardinieră. Apoi, nu uita să dai găurele în partea inferioară şi să pui dopul bidonului.

 

Alege bidoane de culori diferite, cu dopuri de culori diferite, pentru a crea un aspect mai vesel, mai jucăuş.

 

Organizatoare de piese de Lego

 

Din părţile inferioare ale bidoanelor poţi crea recipiente care să servească drept organizatoare pentru mărunţişuri: cuie, papiote, paste făinoase, cuburi de zahăr sau jucării, nu contează tipul de produse sortate în aceste organizatoare, trebuie doar să fie mărunte şi să aibă nevoie de sortare.

 

Sprikler-e improvizate

 

În locul dopului va fi un furtun prin care apa va circula cu presiune. Bidonul va fi aşezat pe o parte şi în partea superioară vei da găurele. Apa curgând cu presiune şi bidonul fiind izolat la gură, prin găurelele din bidoane va ţâşni apa şi va semăna cu un sprinkler cumpărat sau cu o stropitoare jucăuşă... una pe care ai creat-o tu.

 

Boluri multifuncţionale

 

Din bidoanele mari de plastic poţi crea boluri multifuncţionale şi colorate. Tai fundul bidoanelor, topeşti uşor marginile superioare ale capătului de bidon, îl cureţi bine, apoi îl poţi folosi pentru gustări sau pentru cârligele de rufe. Poţi servi apa animalului tău de companie în astfel de boluri. Pentru a fi şi mai simpatice, le poţi vopsi pe exterior cu tot felul de desene şi modele, însă dacă în astfel de boluri vei servi băuturi sau mâncare s-ar putea să fie mai bine să nu vopseşti interiorul bolurilor.

 

Cantină pentru păsări

 

Ultima imagine din galeria foto este o aşa-numită cantină pentru păsări. Un bidon cu susul în jos şi cu dopul pus; următorul pas este să faci mici incizii (la înălţimi diferite) de care vei lipi bucăţi de plastic în care să curgă grânele, dar dedesuptul fiecărei incizii va fi un beţişor bine fixat pe care păsărelele să se aşeze şi să mănânce boabele de grâu, mălaiul, tărâţa, firimiturile sau ce le laşi tu de mâncare în aceste cantine pe care le poţi aşeza în copaci sau pe pereţii casei, undeva la adăpost.

 

Sursa foto: greendiary.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI