Sa reciclam! Azi: becuri

04-02-2015 / Blog amenajari locuinte

Despre reciclare am discutat şi în articole anterioare, aşa cum am discutat şi despre handmade. Aşadar, ştii deja că ne plac lucrurile lucrate manual şi că apreciem faptul că există oameni creativi, îndemânatici sau doar jucăuşi care transformă lucruri care pot fi văzute ca gunoaie în decoraţiuni splendide pentru acasă. Tot aşa am ajuns şi la imaginile cu becuri reciclate. Tu ce faci cu bulbii becurilor după ce acestea se ard?

 

Nu ştim ce faci, dar ştim ce ai putea face...

 

Decoraţiuni în formă de baloane cu aer cald

 

Dacă îţi place să croieşti hăinuţe de toate dimensiunile, s-ar putea să îţi surâdă ideea de a croi şi a coase hăinuţe şi pentru becurile nefuncţionale, cărora le vei adăuga şi dopuri de plastic şi pe care le vei suspenda de tavan cu ajutorul unor fire transparente. Această idee ar fi excelentă pentru camera copilului, în special: agaţă astfel de ornamente în formă de baloane cu aer cald la diferite înălţimi de tavanul din camera copilului.

 

Mici lămpi cu ulei

 

Important este să găseşti centrul de greutate al bulbului sau să îi construieşti vreun fel de suport, aşa încât să nu se răstoarne. Apoi, vei umple fostul bec cu ulei şi vei introduce un fir de sfoară pe care îl vei fixa în noua ta lămpiţă cu ulei.

 

Ecosistem în miniatură

 

Poţi crea o colecţie de mini acvarii: în fiecare bulb de bec golit de liţe şi rezistenţe vei introduce câteva pietre mărunte, un fir de nisip şi un melc sau un peşte mic de tot şi, desigur, apă – poate chiar şi câteva fire de alge direct proporţionale cu micile acvarii. Gata! Acum ai propriile ecosisteme acvatice în miniatură.

 

Bineînţeles, poţi încerca şi fără apă şi peşti şi poţi schimba din când în când vegetaţia, iar melcul... s-ar putea să plece singur, încet, încet. Poate ar fi mai bine să ţii aceste decoraţiuni undeva afară (pe terasă, pe balcon sau în grădină).

 

Pere decorative

 

Prinde câte o ramură mică în partea mai îngustă a becului, apoi înfăşoară bulbul în sfoară şi lipeşte cu prenadez, superglue sau ce crezi tu de cuviinţă. Dacă vrei, poţi colora sfoara în aşa fel încât perele să pară pârguite... sau nu, după gust.

 

Vase personalizate

 

Mai ales dacă plănuieşti să ţii în curând o masă cu oaspeţi şi să găzduieşti un eveniment ceva mai chic decât o simplă masă cu prietenii, s-ar putea să vrei să îţi rogi familia şi prietenii să nu arunce bulbii de bec şi să ţi-i cedeze. Le vei lipi în partea mai bombată mici forme pentru echilibru şi îi poţi decora desenând pe ei sau lipindu-le sclipici ori decorându-i cu ojă sau vopsea. Umple-i cu apă şi adaugă în fiecare bulc o floricică sau trei, în funcţie de cât de mari sunt tulpinile.

 

Şi altele...

 

Pentru că unele idei sunt mai plăcute atunci când nu sunt explicate şi pentru că ideile de obiecte lucrate manual din bulbii becurilor arse sunt nelimitate, ne vom opri aici cu precizările despe "cum?" şi "ce?" şi te vom lăsa să te inspiri din galeria foto, presupunând că nu ai răsfoit-o deja pe săturate.

 

Sursa foto: diply.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.