TIOR

Sa reciclam! Astazi: colivii

Când erai copil ai avut un canar sau un papagal, iar colivia, acum goală, a rămas uitată într-un colţ de debara? Recicleaz-o! Dacă îţi trezeşte aminitiri plăcute, ţine-o la vedere. Cum poţi recicla o colivie fără să îi modifici prea mult aspectul? În primul rând, te hotărăşti că nu îţi mai doreşti să ai păsărele acasă şi, deci, nu mai ai niciun motiv pentru a-ţi păstra colivia ca atare. În al doilea rând, te gândeşti unde ai vrea să o aşezi şi te inspiri pentru a vedea ce anume să faci cu ea – ar fi şi păcat să o laşi goală.

 

O colivie adevărată cu păsări false

 

Prima variantă atunci când papagalul îţi fuge pe fereastră şi îl pierzi în parc este înlocuirea lui cu o altă pasăre. Sau mai multe... Dacă ultima pasăre a fost mai mult decât un simplu animal de companie, probabil nu vei vrea să adopţi un alt înaripat, însă poţi oricând să cureţi colivia şi să o ornezi cu păsări origami colorate.

 

Jumi-juma

 

Majoritatea obiectelor împărţite în jumătăţi pot fi restaurate, în caz că această idee nu se va potrivi în locuinţa ta sau că te-ai răzgândit, prin urmare ai putea să încerci să tai colivia în jumătate şi fiecare dintre cele două părţi egale să fie aşezate simetric faţă de un punct de reper (o masă, o fereastră etc), apoi să foloseşti fiecare dintre cele două jumătăţi pentru etalarea unor accesorii sau a unor fotografii dragi.

 

O colivie cu lumină

 

O colivie veche poate fi folosită în cele mai simple modalităţi şi cu efecte estetice maxime. De exemplu, încearcă să transformi fosta colivie într-un candelabru. Ori, dacă această idee este cam dificilă, păstrează colivia goală, pe suportul său, şi foloseşte-o ca suport pentru lumânări. În funcţie de ceilalţi factori, poate crea o atmosferă romantică, melancolică sau un aer de poveste.

 

Pentru capturarea viselor şi nu numai

 

O colivie goală poate fi utilizată ca vitrină şi să ţii aici câteva ghivece mici cu plante naturale, dar pitice sau o colecţie de figurine sau poate câteva suveniruri care ţi se pare că se potrivesc aici.

 

Pentru ca altceva să se potrivească

 

De exemplu, ai văzut un tapet cu model cu mini colivii şi ţi-ar plăcea să îl foloseşti acasă pentru decorarea unui perete (cel puţin). Apare întrebarea „cu ce îl asortez?”, iar atunci vei avea nevoie de un singur răspuns: cu o colivie adevărată! O vopseşti în una din culorile care se regăsesc şi pe tapet şi misiunea îţi este împlinită!

 

Desigur, ai putea să asortezi tapetul şi cu alte decoraţiuni, numai că ar putea fi foarte dificil să găseşti accesoriile potrivite cu un imprimeu potrivit. De exemplu, dacă alegi tapetul plin de colivii, ai putea alege perdele cu imprimeu cu păsări multicolore – nu crezi că s-ar completa frumos?

 

Sursa foto: decoist.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI