TIOR

Sa discutam despre colectii

Sunt colecţii care trebuie arătate şi colecţii pe care trebuie să le ţii numai pentru tine sau să le arunci, la un moment dat. Da, trebuie să mai şi arunci din ele. Trebuie să ştii că unele colecţii sunt de prost gust; dacă ai o colecţie de obiecte care nu arată bine sau care poate fi etichetată drept kitsch-oasă, dar are valoare sentimentală, păstreaz-o, dar într-un loc unde să o poţi vizita numai tu din când în când.

 

Unde îţi înşiri colecţia?

 

În primul rând, trebuie să stabileşti dacă este o colecţie de arătat sau nu: dacă este frumoasă sau nu, dacă este prea valoroasă pentru a fi expusă, dacă este mobilă sau nu, dacă este prea intimă sau nu destul de intimă şi aşa mai departe.

 

În al doilea rând, trebuie să găseşti locul potrivit şi felul potrivit de expunere. În general, este bine să aşezi o colecţie acolo unde este folosit un obiect asemănător celor din colecţie; de exemplu, o colecţie de farfurii decorative ar arăta bine în bucătărie sau în sufragerie, niciodată în dormitor sau în baie.

 

Apoi, în funcţie de tipul obiectelor colecţionate, le poţi organiza în vitrine sau pe rafturi, le poţi tintui în perete sau le poţi folosi la crearea unui obiect decorativ de sine stătător şi, astfel, să împuşti doi iepuri, cum s-ar spune.

 

Ce poţi colecţiona?

 

ORICE! Da, serios. Poţi colecţiona orice: oglinzi, tablouri, fotografii, dopuri de sticlă, borcănele, flori presate, cutii metalice, monede, tricouri ale vedetelor, perechi de încălţăminte, cranii, broscuţe (ornamente, nu vietăţi), chei, scoici, ceainice, halbe, farfurii, trofee şi aşa mai departe. Orice obiect ce reprezintă pentru tine un moment anume sau un sentiment anume poate fi alăturat altor obiecte de acelaşi tip, dar care sunt asociate altor emoţii, altor gânduri.

 

Cum pui în valoare o colecţie?

 

Dacă este o colecţie care poate fi expusă, ai puţin mai multă bătaie de cap; în cazul celor intime sau celor care sunt de aruncat... totul este mult mai simplu.

 

Oricum ar fi, trebuie să te asiguri că fiecare element din colecţie este conservat cu grijă, aşa încât să arate aşa cum era când l-ai găsit sau când l-ai primit.

 

Apoi, trebuie să ştii că unele obiecte arată mai bine atunci când lumina care direct pe ele, altele arată mai bine când sunt protejate de un geam, altele arată mai bine atunci când sunt aşezate pe o suprafaţă contrastantă. Aşadar, în funcţie de tipul obiectelor şi de cum ţi se pare ţie că vor arăta acestea mai bine, le poţi aşeza pe un perete cu o culoare intensă sau pe un perete alb, pe un raft luminat de spoturi sau în apropierea şemineului sau a unor lumânări aşezate strategic, lângă alte obiecte de uz zilnic, dar care fac parte din aceeaşi clasă de obiecte sau aşezate pe un podium şi aşa mai departe. Vizitează galeria foto pentru mai multe idei.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI