TIOR

Sa cream iluzia unui spatiu mai vast

Majoritatea oamenilor preferă spaţiile cât mai încăpătoare, cât mai luminoase, cât mai puţin aglomerate: cum facem spaţiile mici să fie mai mari? Am mai discutat şi despre minimizarea obiectelor personale pe care trebuie să le păstrezi acasă, şi despre eficientizarea depozitării acestora. Aici vei găsi sfaturi utile care te vor ajuta să faci locuinţa ta să pară mai spaţioasă.

 

Păstrează proporţiile.

 

Dacă o încăpere este micuţă, nu alege mobilier masiv: chiar dacă îţi plac paturile mari, împărăteşti, limitează-te la ce-ţi permite încăperea. Compenzează dimensiunile reduse ale mobilierului cu detalii plăcute: culorile preferate, cu accesorii, cu o saltea confortabilă etc.

 

De asemenea, este recomandat ca depozitările să le faci pe verticală şi, dacă se poate, alege o casă cât mai înaltă – un tavan foarte înalt va da impresia unei case mai spaţioase. Dacă tavanul este foarte înalt, poţi construi un etaj interior – chiar şi numai pe jumătate de cameră. Trage cu ochiul în galeria pe care ţi-am pregătit-o pentru a vedea la ce ne referim.

 

Oglindeşte totul: pe tine şi camerele tale.

 

Oglinzile ilustrează lumi întregi: aşază minimum o oglindă în fiecare cameră pe care o decorezi şi care nu are destul spaţiu încât să nu simţi că te sufoci.

 

Dacă nu îţi plac oglinzile sau ţi se par neadecvate pentru unele încăperi, poţi alege ca pe unul dintre pereţi să fixezi un tapet sau un autocolant care să ofere impresia de adâncime (vezi în galerie sugestii).

 

Alege culorile potrivite.

 

Cel mai bine ar fi să optezi pentru culori neutre şi/ sau culori cât mai deschise. Dacă acest lucru nu ţi se potriveşte, încearcă să găseşti echilibrul cromatic perfect, alternând culori închise şi culori deschise. De asemenea, ar fi ca nuanţele utilizate să nu difere foarte mult.

 

Caută şi obiecte cu dublu rol.

 

Am avut un întreg articol pe acest subiect: dacă nu găseşti în comerţ, ai face bine să găseşti puţin timp liber în care să faci dintr-un taburet sau dintr-o canapea un spaţiu de depozitare, să tranzformi măsuţa de cafea în cart şi aşa mai departe.

 

Exploatează fiecare colţ.

 

Chiar dacă locuinţa ta nu are toţi pereţii perpendiculari (dacă fiecare cameră nu este un paralelipiped sau un cub perfect) nu trebuie să te panichezi: fiecare colţ se poate dovedi foarte util dacă ştii cum să profiţi de el.

 

De exemplu, ai putea să profiţi de nişa aceea care pare fără rost în felul următor: întâi o vopseşti în culoarea preferată (chiar dacă este una închisă – poate contrasta foarte frumos un verde intens sau un albastru închis cu pereţi crem sau albi). Următorul pas este să fixezi aici câteva rafturi pe care să aşezi ce ştii tu că trebuie aşezat; o altă variantă este ca aici să fixezi suporturile pentru instrumentele muzicale cu dimensiuni decente (o chitară, naiul, muzicuţe, fluiere, tamburina, vioara etc).

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI