TIOR

Rolul albului in Home Design

Nu este obligatoriu ca în fiecare cameră să existe elemente de decor albe, însă unele încaperi chiar au nevoie de ceva mai multă lumină ce nu poate fi înlocuită altfel. Unde şi de ce se foloseşte alb în home design? Iată subiectul articolului de faţă.

 

Oferă un aer dramatic.

 

Nonculorile au acest dar de a oferi un aer grav încăperilor unde sunt folosite, însă totul depinde de contrastul creat. Deşi funcţionează cel mai bine într-o cameră zugrăvită în culori închise, albul poate oferi un „aer dramatic“ în camere dominate de nuanţe cenuşii, poate chiar şi în camere unde există o pată de culoare, dacă alegi nuanţa potrivită pentru culoarea respectivă. Te poţi folosi de primele două imagini din galeria foto ca exemplu.

 

Reprezintă nota dinamică în spaţiile aglomerate.

 

Atunci când îţi doreşti imprimeuri încărcate pentru un element de decor voluminos dintr-o cameră (indiferent că este vorba despre husa canapelei, despre tapet sau despre perdea), dacă vrei să nu aglomerezi camera din punct de vedere estetic, scăparea ta este albul. Ori foloseşti fundal alb pentru imprimeuri, ori alegi modelele unde imprimeul este cu alb pe un fond oarecare.

 

Echilibrează spaţiile întunecate.

 

Foarte multor persoane le plac nuanţele cele mai închise ale culorilor. Totuşi, o locuinţă zugrăvită numai în culori închise poate fi sufocantă, oricâte corpuri de iluminat ai instala pentru a alunga sentimentul acela de claustrare sau deprimare.

 

Prin urmare, soluţia poate fi numai una: îmbinarea culorilor închise preferate cu alte culori deschise. În cazul în care îţi doreşti ca în această asociere să fie inclusă o nuanţă deschisă a unei culori, va trebui să ai foarte mare grijă în alegerea nuanţei exacte. Cel mai sigur este să alegi decoraţiuni albe, care ajută la crearea unui contrast puternic şi care au o putere mult mai mare de deschidere a camerei (din punct de vedere estetic), decât orice altă culoare – pastel ori altceva.

 

Înmoaie culorile intense.

 

Nu trebuie să fie culorile cele mai închise, ci culorile cele mai intense, pentru a avea nevoie de elemente albe unde să ţi se odihnească privirea. Iar prin culori intense ne referim la nuanţele de verde, mov, albastru, roşu, galben sau portocaliu care îţi dau impresia unei texturi consistente. Nici măcar nu contează dacă aceste nuanţe sunt folosite împreună ori separat, câte una în fiecare cameră – vei avea nevoie de alb pentru a le putea „înmuia“ astfel de culori şi pentru a putea crea contrastul necesar echilibrării culorilor într-un astfel de decor.

 

Citeşte aici mai multe recomandări pentru amenajarea locuinţei. 

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI