Revigorare cu model

19-06-2015 / Blog amenajari locuinte

Indiferent de culorile folosite în amenajările locuinţelor, aspectul interior va putea fi revigorat, dinamizat, cu ajutorul unor modele, imprimeuri sau pattern-uri. Oricum ai vrea să le numeşti, ele sunt tot acele forme mai mult sau mai puţin bine conturate care se nasc din combinarea a minimum două culori (sau nuanţe de culori) cu ajutorul unor matrici ori din improvizaţie.

 

Totul se repetă simetric.

 

În special în dormitoarele amenajate pentru cupluri este recomandat ca decoraţiunile, de orice fel ar fi ele, trebuie să se repete pentru a crea perechi şi aşezate simetric. Chiar şi cei care cred în Feng Shui recomandă simetria ca principiu de amenajări interioare pentru ca în cuplu să fie înţelegere şi armonie.

 

Înviază culorile neutre cu ceva super îndrăzneţ.

 

Când toată camera este amenajată în culori ca alb, bleumarin, maro, bej, crem, gri şi aşa mai departe, este clar că acea cameră are nevoie de ceva foarte colorat, de un imprimeu vesel şi multicolor, de exemplu, aşa cum poţi vedea în a doua imagine din galeria foto. Cele două fotolii din imagine au fost asortate cu pernuţe decorative a căror culoare se regăseşte în imprimeul vesel al pernuţelor.

 

Colorează numai un perete, cum ştii tu mai bine.

 

Desigur, poţi să nu te limitezi la textule şi, dacă vrei să aduci la viaţă o cameră întreagă cu un singur element, atunci îţi trebuie ceva cu un efect puternic. De exemplu, ceva aşa cum este pictura murală de pe peretele din stânga celei de-a treia imagini din galeria foto. Imaginea respectivă nu trebuie să fie un „buchet” de flori, ci poate reprezenta animale sălbatice, forme abstracte sau nave spaţiale – orice îţi doreşti. În plus, desenul pe perete poate fi tapet sau tablou, nu neapărat pictură pe var.

 

Îmbracă ferestrele.

 

Accesoriile pentru ferestre contează foarte mult în atmosfera unei camere. De exemplu, jaluzelele vor aminti mereu de spaţiile office, iar când eşti acasă este puţin probabil să vrei să te simţi ca la birou. Apoi, geamurile pictate te vor face să te gândeşti la castele, palate şi biserici. Din nou, puţin prea formal pentru „acasă”, aşa că ar fi bine să încerci să găseşti nişte perdele care să aibă culorile şi imprimeul potrivit pentru fiecare cameră în parte.

 

Calculezi la pătrat sau lumea toată e o portocală?

 

Ultima imagine îţi arată cam cum ar arăta o cameră gândită în pătrate: mobilierul este pătrăţos, tapiseria fotoliilor are imprimeu în carouri, covorul are model cu păstrate; sunt multe colţuri şi unghiuri, dar ca întreg arată foarte bine şi are un aer vesel, nu-i aşa? Cam aşa ar fi şi dacă toate pătratele ar fi înlocuite cu buline. Nu mai rămâne decât să alegi formele tale preferate şi să treci la practică.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.