TIOR

Revenirea elementelor RETRO

Moda vine şi pleacă, dar există câteva obiecte sau categorii de obiecte care vor fi mereu plăcute la vedere, de aceea cuvântul „retro” mai apare din când în când pe buzele noastre şi prin diferite articole de modă sau de amenajări interiore.

 

Mai ales pentru cei care au trăit în vremea casetelor audio şi chiar şi înainte de aceastea, anumite obiecte vor stârni mereu un zâmbet melancolic. Dacă te regăseşti în această categorie, îţi vor plăcea şi imaginile încărcate mai sus, şi scurtele prezentări de mai jos, care-ţi vor aminti în egală măsură de vremuri apuse şi obiecte pe care le credeai dispărute.

 

Minibaruri pe roţi

 

Noi le-am numit „minibaruri pe roţi”, iar dacă vei analiza prima imagine din galeria foto vei vedea la ce ne referim: sunt acele cărucioare mici pe care încă le mai plimbă prin avioane însoţitorii de bord. Acestea vor da o notă personală încăperii unde sunt aşezate, sunt mobile, iar în living pot fi foarte utile când ai mulţi musafiri.

 

Discuri din vini şi pick-up-uri

 

Pasionaţii de muzică nici măcar nu ar avea nevoie să le amintim noi de aceste obiecte: pick-up, magnetofon, casetă audio şi disc de vinil. Fiecare dintre aceste obiecte reprezintă adevărate comori, mai ales că sunt din ce în ce mai greu de găsit – în special cele funcţionale. Şi poate că nu mai ai la ce să ascult discurile de vinil colecţionate cu atât de multă sârguinţă, dar vor arăta nemaipomenit pe un perete, în locul tablourilor.

 

Scaune-balansoar

 

Vremea trece, designul se schimbă. Dar primele scaune-balansoar vor fi mereu pline de amintiri şi vor avea un farmec aparte faţă de cele pe care le găseşti acum în magazinele de mobilă. Nu te îngrijora dacă ai un singur balansoar vintage sau dacă numai unul ai găsit de cumpărat într-un magazin de antichităţi. Va arăta cel puţin la fel de bine. Eventual, poţi completa decorul cu un tablou cu ramă veche sau cu o lampă de gaz.

 

Telefoane vintage

 

Copiii din ziua de astăzi, dacă ar vedea telefoanele cu rotiţă, s-ar întreba cum ţii tot telefonul la ureche şi cum îţi faci un „selfie”. Totuşi, cei care au trăit cu telefoane şi au trăit în vremea când aveai o agendă cu numere de telefon, dar le ştiai pe toate pe de rost, vor avea un sentiment inexplicabil de duioşie când vor întâlni un telefon vintage. Nu-i aşa că este, de fiecare dată, ca şi cum te-ai întâlni cu un prieten vechi?

 

În aceeaşi categorie intră şi maşinile de scris, şi aparatele foto vechi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI