TIOR

Repede, pana nu vine toamna!

Înainte să se instaleze toamna, fă repede câteva schimbări simpatice! Avem câteva sugestii de amenajări interioare şi amenajări grădini pentru a te bucura de ultimele zile din această vară şi de primele şi cele mai călduroase zile de toamnă. Sunt paşi simpli pe care îi poţi urma, lucruri pe care să le faci acum, pe ultima sută de metri sau lucruri pe care trebuie să ţi le pregăteşti din timp (măcar pentru anul viitor dacă anul acesta nu ai făcut-o).

 

Caută cel mai însorit colţ.

 

Indiferent că stai la apartament sau la casă, tot trebuie să ai un o parte din proprietate unde bate soarele pentru mai mult timp. Identifică acest spaţiu şi instalează-ţi aici mobilierul confortabil, formează-ţi un culcuş în care să stai bine şi să te bucuri de soarele încă în putere să te încălzească, să te dezmierde cu razele lui.

 

Lasă lumina înăuntru.

 

De obicei toamna este vremea mai mult înnorată şi iarna lumina naturală nu mai este la fel de puternică pe cât este în această perioadă. Aşadar, în această perioadă (până începe să se "strice" vremea), ţine cât mai mult ferestrele deschise, ţine jaluzelele ridicate şi perdelele date la o parte, lasă cât mai multă lumină să-ţi pătrundă în casă şi să îţi îmbunătăţească starea de spirit acum cât încă se poate. Când vin vremurile mai puţin însorite, te vom ajuta să îţi găseşti stimulii în alte lucruri (care să nu fie neapărat lucruri).

 

Ai grijă să fie grădina înflorită.

 

Scriam mai sus că sunt lucruri pe care e mai bine să ţi le pregăteşti din timp şi ne refeream tocmai la amenajarea grădinii în aşa fel încât să ai ici, colo, plante care înfloresc toamna, aşa încât, atunci când toate celelalte flori se scutură, când nu mai sunt copacii chiar verzi, tu să ai flori înflorite în grădină.

 

Mai ia masa afară.

 

Nu îţi place şi ţie să iei masa în aer liber? Atunci amenajează-ţi un dining în aer liber sau mergi încă la picnicuri. Pentru ambele sugestii s-ar putea să găseşti idei practice aici.

 

Înfloreşte-ţi casa... chiar şi fără plante.

 

Atunci când florile nu mai cresc în grădină poţi să le aduci înăuntru, dar nu neapărat literalmente. Desigur, arată bine o vază cu flori proaspete în orice cameră din locuinţa ta, dar ia în considerare şi alegerea unor textile cu imprimeu floral pentru amenajările interioare (v. penultima poză din galeria foto + articolul acesta).

 

Decorează cu nuanţe blânde de galben.

 

Despre decorarea locuinţei în nuanţe de galben am mai discutat şi aici, şi aici, aşa că nu vom reveni asupra acestei idei. Important este să îţi alegi culorile potrivite pentru amenajarea interioară, aşa încât să îţi creezi un cămin primitor, plăcut şi confortabil.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI