TIOR

Reguli de simbioza

Atunci când trebuie să împărţiţi apartamentul sau camera cu minimum încă o persoană, trebuie respectate câteva reguli, astfel încât să nu fie declanşat câte un război civil la finalul fiecărei zile.

 

Valabile şi utile mai ales pentru cei care se vor muta în curând la cămin, dar şi pentru persoanele care tocmai au decis să se mute cu sufletul pereche sau cu cel mai bun prieten până la găsirea unei locuinţe proprii, regulile de convieţuire sunt destul de simple, însă trebuie stabilite încă de la început, pentru evitarea conflictelor.

 

Respectarea spaţiului personal, împărţirea rafturilor din frigider şi dulapurile separate sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute reguli de convieţuire.

 

Stabiliţi care este spaţiul pentru socializare şi acţionaţi împreună ca atare: dacă nu se urmăresc meciurile de fotmal din vârful patului, atunci fiţi prietenoşi şi mergeţi împreună în living. Cineva aduce băuturile, cineva snacks-urile şi timpul petrecut astfel va fi cu atât mai plăcut.

 

Nu este obligatoriu să staţi tot timpul împreună, însă câteva activităţi realizate „pe din două” cu siguranţă vor ajuta la o mai bună înţelegere. Urmăriţi un film împreună, faceţi curat împreună, gătiţi împreună – împărţiţi şi plăcerile şi îndatoririle în mod egal.

 

Împărţirea spaţiului pentru decoraţiuni este încă un lucru ce va contribui la o bună înţelegere între colegii de apartament sau de cameră. În plus, acesta va fi un lucru bun pentru spaţiul pe care îl împărţiţi: diversitatea obţinută prin combinarea gusturilor şi a obiectelor personale va oferi un aer dinamic întregii încăperi.

 

De altfel, prin împărţirea fiecărei zone din spaţiul de locuit, vă obligaţi reciproc să faceţi curat fie împreună, fie pe rând – importantă este împărţirea responsabilităţilor, precum vom nota în continuare.

 

Păstrarea curăţeniei în zonele comune este unul dintre cele mai frecvente motive de ceartă în cazul simbiozelor. Dacă într-un apartament trăiesc două fiinţe, ambele fiinţe fac dezordine, ambele se folosesc de baie şi de bucătărie, ambele lasă praf, urme de încălţăminte şi păr în urma lor. Prin urmare, ambele fiinţe trebuie să facă ordine şi curăţenie – cu cât mai des, cu atât mai bine.

 

Dacă vă şi sincronizaţi, este şi mai bine: astfel, va exista o perioadă (cât de scurtă) în care va fi curat peste tot şi nimeni nu va avea impresia că a muncit de unul singur sau că celălalt a făcut mai puţin.

 

Regulile privind animalele de companie sunt cele mai simple: dacă aveţi un animal de companie, dumneavoastră sunteţi cel care trebuie să aveţi grijă de el. În cazul cuplurilor sau dacă prietenul necuvântător este comun, evident, şi responsabilităţile vor fi comune. Însă, dacă animalul de companie exista înainte de mutarea împreună, cel care trebuie să îl îngrijească, să răspundă de igiena lui şi să repare orice stricăciune a provocat acesta este stăpânul.

 

Fiecare cu... farfuria lui – în cazul cuplurilor, va trebui să ajungeţi la o înţelegere ceva mai matură, însă în cazul în care locuiţi cu un prieten sau într-o cameră de cămin sau în chirie, este recomandat ca fiecare locatar să îşi spele vasele.

 

Respectaţi-vă programul în mod reciproc: unele persoane preferă să lucreze sau să înveţe noaptea, altele îşi dorm orele din noapte. Muzica, agitaţia şi orele de curăţenie trebuie stabilite de comun acord şi respectând necesităţile celuilalt. Desigur, vor exista şi zile excepţionale, însă va trebui să cădeţi de acord şi în privinţa lor.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI