TIOR

Reguli de baza in Home Design

Amenajările interioare sau home design-ul nu este o artă accesibilă oricui. Sigur, oricine poate umple o casă cu mobilă şi accesorii, dar nu oricine o face cu stil. Indiferent că îţi vei amenaja singur(ă) locuinţa sau că angajezi un specialist, s-ar putea să ai nevoie de câteva repere pentru a-ţi amenaja căminul perfect. Iată câteva recomandări de bază pentru amenajările interioare...

 

Exploatează lumina naturală.

 

Sigur, dacă bate soarele direct în casă ar putea fi foarte cald în timpul verii, dar în acelaşi timp va fi plăcut în celelalte 3 anotimpuri, vei putea încărca lămpile solare mai uşor, vei avea întotdeauna o dispoziţie mai bună şi vei putea lucra mai eficient, indiferent de ce anume faci (dacă lucrezi la calculatorul personal, dacă găteşti, dacă faci curat, creezi o nouă linie vestimentară, te ocupi de obiecte lucrate manual, pictezi, scrii şi aşa mai departe).

 

Casa ta trebuie să fie după chipul şi asemănarea ta.

 

Fiecare locuinţă trebuie să se potrivească personalităţii şi preferinţelor locuitorilor săi. Recomandările specialiştilor sunt constructive adesea, dar nu este obligatoriu ca părerea celor care nu vor locui în acest spaţiu să devină şi punctul tău de vedere. Tu ştii cel mai bine ce este cel mai potrivit pentru tine şi cei alături de care vei locui în această casă.

 

Dacă urmezi întru totul sfatul rudelor, ale prietenilor, ale zugravului şi aşa mai departe, vei ajunge să locuieşti într-o casă străină, care nu ţi se potriveşte. Nu contează cât de nouă sau de veche este casa ta, important este să te simţi acasă, iar acest lucru nu este posibil decât dacă îţi urmezi propriile idei şi preferinţe.

 

Cunoaşte-ţi limitele.

 

Nu încerca să creezi căminul anului. Ia întâi în calcul toate lucrurile de care ai nevoie în interiorul casei tale, apoi completează cu obiecte care îţi plac. Există posibilitatea să nu ai loc sau să nu se potrivească în locuinţa ta toate obiectele pe care ţi le-ai dorit vreodată, dar atunci când obţii un spaţiu confortabil şi care îţi place cum arată, opreşte-te. Nu îţi aglomera spaţiul în care trăieşti.

 

Nu te grăbi.

 

Timpul înseamnă bani. Totodată, banii pot însemna timp. Nu te grăbi atunci când îţi amenajezi locuinţa, pentru a evita să faci investiţii mai puţin avantajoase. După ce îndeplineşti partea pragmatică a casei tale, trage aer în piept şi vezi dacă bugetul îţi permite să continui. În caz contrar, trebuie să ştii că nu este nicio problemă dacă mai aştepţi o vreme pentru a cumpăra perdelele pe care ţi le doreşti sau un tablou destul de frumos încât să merite locul de cinste păstrat pentru dânsul pe peretele principal din sufragerie.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI