TIOR

Reţete pentru a obtine Shabby Chic?

Despre stilul Shabby Chic am mai discutat noi şi înainte, într-un articol relativ recent, iar acum vom descrie câteva aşa-numite reţete după care să amenajezi locuinţa în acest stil. Din nou, ştim că acest stil de amenajări interioare nu este pe placul tuturor, însă poate fi adaptat în aşa fel încât să arate frumos în orice locuinţă, pentru orice familie – trebuie doar să alegi elementele preferate, căci astfel nu poţi da greş niciodată.

 

Luăm două fotolii de piele la care adăugă elemente împletite şi vopsea albă.

 

Pentru fiecare sugestie vom ataşa câte o imagine în galeria foto, iar aceasta din urmă va începe tocmai cu imaginea unor fotolii din piele ce respiră "vintage" din fiecare colţişor al său, alături de un coş frumos împletit în care poţi ţine reviste sau instrumentele pentru lucru manual (croşetat, tricotat etc) şi toate acestea stau alături de un şemineu care oferă căldură camerei vopsite integral în alb.

 

Se ia o baie în stil tradiţional, se adaugă picioare în formă de gheare căzii şi se presară cu elemente strălucitoare.

 

Alege în baie o podea din lemn bine tratat sau din gresie care arată ca lemnul, iar acest lucru va oferi un plus de căldură şi va crea la o atmosferă calmă, relaxată. Cada trebuie să aibă un aer şi uşor elegant, deci acele picioare ale căzii, detalii în formă de gheare de animal se potrivesc perfect cu această idee. Apoi, ca decorul să fie complet, ai nevoie de elemente strălucitoare: un mare candelabru, maiestuos, elegant, impunător, o oglindă mare, aşa încât să echilibreze aspectul încăperii. Oglinda ar putea avea o ramă voluminoasă şi cu multe detalii (mai ales dacă acestea sunt cu motive florale), chiar dacă cea din imagine are o ramă simplă şi îngustă.

 

Se ia o cameră rustică şi se presară cu elemente vintage.

 

Şi despre stilul rustic am discutat anterior – acesta trebuie să aibă multe elemente din lemn, multe elemente din materiale naturale (piatră naturală, metale etc). O astfel de încăpere se poate transforma cu uşurinţă într-o cameră amenajată în stil Shabby Chic. Îi alături câteva ornamente vintage şi, poate, câteva obiecte handmade şi stilul despre care discutăm astăzi, Shabby Chic, este îndeplinit.

 

Un candelabru strălucitor se ia şi se "înveleşte" în alb.

 

Dacă nu îţi place ca locuinţa ta să fie plină de floricele şi de bijuuri sau de oricare alte elemente de decor, poţi opta pentru un aspect simplu: zugrăveşte întreaga cameră în alb, însă păstrează texturile specifice stilului Shabby Chic: in, bumbac, lemn, obiecte împletite – astfel de elemente trebuie să se regăsească în continuare în această cameră. Şi, ca detaliu opulent, ornează camera cu un candelabru stălucitor.

 

Într-o cameră tapetată cu lemn se ornează cu imprimeuri florale şi culori pastelate.

 

Dacă vrei să urmezi această reţetă, atunci ar trebui ca întreaga cameră să aibă la vedere lemn, însă cu un aspect uşor necizelat, iar apoi înveseleşte totul şi împrospătează decorul cu imprimeuri florale şi culori jucăuşe, dar pastelate. Aceasta ar fi, practic, o cameră Shabby Chic tipică.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI