TIOR

Recomandari pentru camere asimetrice placute

Despre simetrie am discutat şi în articole anterioare şi ştii deja că este o caracteristică a stilului clasic. Pentru nonconformişti, ideală este asimetria. Deşi acest termen, „asimetrie” presupune abolirea ideii de balanţă: nu vei mai avea obiecte cu greutate identică (estetică, nu fizică) de o parte şi de alta a unui ax, fie el imaginar ori ba.

 

Mai mult, experţii în designul de interioare (şi nu numai) recomandă a se încerca menţinerea unui oarecare echilibru din punct de vedere estetic. Adică nu ar fi bine să îngrămădeşti şi biblioteca, şi canapeaua, şi fotoliile într-un singur colţ al unei camere, iar în restul încăperii să laşi loc pentru greieri. Chiar dacă nu le grupezi în perechi şi nu le aşezi ca în oglindă, va trebui, totuşi, chiar şi într-o cameră asimetrică să îţi aşezi lucrurile în aşa fel încât aspectul general să fie unul rebel, dar stabil.

 

Echilibrul în asimetrie poate fi construit prin aşezarea unor obiecte cu modele şi utilităţi diferite în colţuri opuse ale camerei, dar acestea trebuie să aibă dimensiuni aproximativ egale (înălţime şi lăţime) sau prin aşezarea unui ghiveci cu o plantă voluminoasă de o parte a canapelei (sau într-un colţ al camerei), iar de cealaltă parte un cuier sau o lampă care să aibă înălţime asemănătoare sau abajur voluminos dacă planta are frunzele mari (sau în colţul opus al camerei).

 

În cazul unei singure piese de mobilier asimetrice, aceasta va deveni centrul de greutate al camerei, iar restul obiectelor vor gravita în jurul său. Privirile vor fi atrase de zona aceea din cameră unde există ceva proeminent. Prin urmare, dacă vei crea asimetrii în mai multe zone din cameră, rişti să creezi un decor ce pare haotic, aglomerat şi obositor.

 

Asimetria este o idee bună în camerele care au mai multe utilităţi: într-o sufragerie care este şi cameră de familie şi sală de mese (citeşte aici mai multe despre amenajarea unui dining), într-o cameră unde vrei să amenajezi un spaţiu de lucru şi un dining şi aşa mai departe. Asimetria va ajuta la delimitarea diferitelor zone de activitate.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, livinator.com, thechronicleherald.ca, howtodecorate.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI