TIOR

Recomandari pentru aprecierea lucrurilor marunte

Lucrurile mărunte sunt cele care îţi fac viaţa mai frumoasă, dacă ştii să le apreciezi. De obicei, toamna pare un anotimp trist, dar nu trebuie să fie aşa. Chiar dacă ai un anotimp preferat, nu trebuie ca celelalte anotimpuri să îţi displacă. Noi îţi vom lista câteva sugestii simple pentru a te bucura mai mult de timpul tău, de locuinţa ta, de lume, de viaţă.

 

Colecţionează frunze şi priveşte cerul.

 

Frunzele încep să cadă cam de la mijlocul verii, dar cele mai multe cad toamna. Alege frunzele cu formele preferate şi pune-le la presat – alege frunze de culori diferite şi creează apoi obiecte frumoase de decor: le poţi parfuma şi aşeza într-un coşuleţ din nuiele împletite, le poţi lipi şi crea un tablou sau le poţi lăsa, tot în scop decorativ, să se usuce într-un acvariu descoperit sau într-un bol.

 

Şi priveşte cerul cu orice ocazie: şi ziua, şi noaptea. Priveşte cum pleacă păsările călătoare, apusurile roşiatice, stelele din ce în ce mai clare pe cerul nopţii. Nu uita să te îmbraci bine sau să te înfofoleşti într-o păturică: este foarte important confortul termic în timpul admirării minunilor obişnuite ale naturii.

 

Înfrumuseţează fiecare cameră din casă într-un mod neaşteptat.

 

De exemplu, în baie poţi aduce un ghiveci cu o plantă voluminoasă dintr-o altă cameră, un tablou rezistent la aburi şi condiţiile obişnuite din baie sau un fotoliu confortabil unde să te aşezi să te dai cu cremă după baie. Livingul îl poţi decora cu aranjamente florale sau aranjamente din crenguţe şi sârme şi fructe sau cine ştie ce ţi se mai pare ţie că se potriveşte – totul depinde de cât de bine rezonezi cu nonconformismul.

 

Pune la punct curăţenia de toamnă.

 

Întotdeauna un spaţiu de locuit curat este mai plăcut. Aşadar, mută mobila, aspiră pe sus, pe jos, pe după, pe sub, lustruieşte toate ferestrele, curăţă bine husele canapelelor şi covoarele, aeriseşte, şterge praful şi aşază totul la loc. Acum respiră şi bucură-te de locuinţa ta curată şi ordonată. Poţi urmări aici recomandări pentru curăţenia de primăvară, paşi ce se potrivesc şi curăţeniei de toamnă.

 

Seamănă ce vei culege.

 

Chiar dacă ai grădină, chiar dacă nu ai, îţi poţi asigura câteva condimente, fructe sau legume pentru acasă prin semănarea lor. Poţi planta, de exemplu, cimbru, busuioc, ţelină, leuştean, pătrunjel, mărar, oregano, mentă, un lămâi, ardei iute etc.

 

(Re)Foloseşte tot ce-ţi oferă natura.

 

Scriam aici despre cum ai putea folosi frunzele uscate în propriul beneficiu: fie ca strat protector pentru sol, fie ca îngrăşământ etc. De altfel, "tot ce-ţi oferă natura" se referă şi la rămurele căzute şi uscate pe care le găseşti în parcuri, pietricele, scoici, paie, coji de ouă din care au eclozat porumbei sau alte păsări – cu toate aceste "nimicuri" poţi crea obiecte handmade (obiecte de decor, accesorii pentru birouri, piese de mic mobilier etc) nemaipomenite.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI