Reamenajari fara mobilier nou

26-08-2014 / Blog amenajari locuinte

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să investeşti toate economiile familiei în mobilier nou? Nu este foarte greu, dar nici mult prea simplu, însă oricine poate face aceste lucruri. Cum poţi schimba complet aspectul unei camere sau al unei case cu investiţii minime? În primul rând, ai nevoie de un buget minim, iar în al doilea rând, ai nevoi de un dram de imaginaţie şi un stop de îndemânare sau oameni apropiaţi care au aşa ceva. Am putea spune chiar că acest "al doilea rând" este mai important decât primul. Şi, totuşi, cum se face?

 

Pereţi "noi"

 

Schimbarea la faţă a casei tale poate începe cu înnoirea pereţilor. Bineînţeles, nu îi vei sparge pentru a construi unii noi, ci le vei schimba culoarea sau modelul. Poţi crea un aspect nou cu ajutorul tapetului sau ai putea să zugrăveşti. Dacă zugrăveşti, poţi crea impresia de tapet, poţi vopsi pereţii cu o singură culoare, dar una nouă sau poţi crea diferite modele cu vopsea, cu autocolant sau cu cretă (dacă vopseaua are textura potrivită).

 

Pereţii îi poţi redecora şi cu ajutorul unei serii de tablouri pe un fond neutru sau pe pereţi albi sau negri. De asemenea, varianta cu fiecare perete într-o altă culoare rămâne întotdeauna o posibilitate jucăuşă şi simpatică: poţi alege culori diferite sau numai nuanţe diferite ale aceleiaşi culori.

 

Accesorii "noi" pentru ferestre

 

Şi ferestrele au nevoie de o redecorare din când în când şi cu siguranţă ştii deja că le poţi schimba total aspectul cu jaluzele, perdele, draperii sau panouri solare. Nu este obligatoriu să le schimbi... ci doar să le schimbi aspectul. Mai ales în cazul jaluzelelor cu fâşii, poate ar fi chiar drăguţ să vopseşti tu în culori diferite jaluzelele, aşa încât să schimbi aerul camerei. De altfel, poţi vopsi şi tocurile geamurilor şi uşilor pentru o împrospătare a decorului.

 

Ia puţină vopsea (orice culoare vrei tu) şi desenează diferite modele pe perdele şi draperii. Dacă nu ai talent, cere ajutorul unei persoane apropiate care ştie să se descurce cu pensule, tocuri sau orice instrument (chiar şi propriile degete) şi vopsea.

 

Corpuri de iluminat noi sau înnoite

 

Şi corpurile de iluminat pot schimba atmosfera dintr-o cameră, în funcţie de culoarea luminii, de intensitatea acesteia sau, pur şi simplu, de modelul corpurilor de iluminat. Nu este obligatoriu să fie corpuri de iluminat noi, ci doar să arate cât de puţin altfel: pot fi handmade sau pot fi tot cele vechi, dar cu un alt abajur ori chiar cu abajurul vechi, dar cu desene noi pe el.

 

Sursa foto: archiexpo.com, flodeau.com, aliexpress.com, stylemotivation.com, pinterest.com, ranzom.com, lushome.com 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.