TIOR

Reamenajarea diningului pentru un decor mai vesel

Diferitele camere din locuinta ta ar trebui să te poată face să zâmbeşti ori de câte ori ai intra într-o zonă sau alta. Culorile vii şi cele foarte deschise sunt recomandate pentru amenajarea unei zone pentru familie, cum este diningul. De ce trebuie să îţi placă să stai în dining? Ca să te poţi bucura la maximum de bucatele pe care le serveşti la masă – într-un spaţiu ostil parcă nici mâncarea nu este prea gustoasă şi te grăbeşti să mănânci şi să pleci.

 

Este necesar ca dining-ul şi bucătăria (de altfel, toate camerele de acasă) să aibă un aspect prietenos, primitor şi relaxant pentru cei ai casei. Trebuie să dejunezi în tihnă şi să te simţi în largul tău la tine acasă. Ce schimbi pentru a reamenaja diningul şi a-l face mai primitor şi mai vesel?

 

Culoarea pereţilor

 

Precum vei vedea şi în galeria foto, în prima imagine pereţii sunt bej, iar în a doua imagine, după reamenajare, pereţii sunt zugrăviţi jumi-juma în alb şi bleu. Chiar şi dacă locuitorii casei respective, Emily şi Scott Baker, împreună cu cei doi copii ai lor, ar fi zugrăvit pereţii integral în alb, tot s-ar fi schimbat total energia camerei în care au amenajat diningul, pentru că se sporea luminozitatea încăperii.

 

Faptul că au adăugat şi culoare sporeşte energia camerei; chiar dacă este o culoare rece, fiind o nuanţă deschisă, aproape pastelată, efectul general este de linişte şi serenitate.

 

Culoarea predominantă a mobilierului

 

S-au păstrat câteva elemente în culorile neutre ce dominau înainte diningul, însă partea inferioară a mesei a fost vopsită cu alb, lustra a fost şi ea înlocuită cu una albă, iar tocurile ferestrelor au fost de asemenea vopsite în alb.

 

Aşadar, albul domină, însă albastrul acela deschis care este pe pereţi se repetă şi în imprimeul de pe perdea, şi în imprimeul huselor scaunelor, şi în noul tablou de pe perete (care, în mod „miraculos” cuprinde toate culorile din cameră), şi în mânerele dulăpiorului (servantei).

 

Schimbarea paletei cromatice a scaunelor ajută la deschiderea impresiei generale pe care o are diningul asupra privitorului. În plus, înlocuirea celor două scaune dinspre fereastră cu o banchetă ajută la economisirea spaţiului, iar sub blatul banchetei ar putea exista spaţiu de depozitare pentru feţe de masă şi huse de schimb pentru scaune.

 

Accesibilitatea

 

Accesibilitatea este şi ea schimbată în interiorul diningului oferit spre exemplu cu ajutorul galeriei foto: acum, vasele în care se va servi masa sunt la îndemână pentru a fi aşezate pe masă, acestea fiind în servantă, iar traficul în jurul mesei şi dintr-o cameră în alta este fluidizat prin economisirea acelui spaţiu care odinioară se afla între scaune şi fereastră.

 

Luminozitatea camerei

 

Au fost schimbate decoraţiunile pentru a se potrivi mai bine piesele de mobilier din cameră. Înainte nu existau perdele, însă acestea oferă impresia că încăperea este mai înaltă şi, în plus, se potrivesc bine cu husele scaunelor. Înainte, pereţii erau decoraţi cu tablouri zugrăvite în culori închise şi nici ramele tablourilor nu ajutau foarte mult; de când tabloul mare a fost înlocuit cu o oglindă direct proporţională cu o ramă viu colorată, iar tabloul cel mic a fost înlocuit cu unul unde culorile sunt mai deschise, întreaga încăpere debordează de optimism şi voie bună.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI