TIOR

Rafturi magice: rafturi plutitoare

Spaţiile de depozitare trebuie să fie şi eficiente, şi estetice. Pentru foarte mult dintre obiectele care se strâng în jurul casei, cele mai potrivite spaţii de depozitare sunt rafturile, iar astăzi vom discuta despre rafturi plutitoare – cele care nu sunt încorporate în alte piese de mobilier şi ale căror sisteme de prindere nu sunt la vedere.

 

În dreptul ferestrei

 

Aşezate în dreptul ferestrelor, rafturile acestea vor economisi foarte mult spaţiu (nemaiocupând un alt perete unde poţi aşeza altceva), sunt chic şi eficiente prin faptul că lumina naturală se va propaga pe produsele etalate pe aceste rafturi, ajutându-te să găseşti mai repede ce cauţi.

 

Totuşi, în acest caz există un dezavantaj ori, mai bine zis, o condiţie: ferestrele trebuie să fie din cele care se deschid în exterior, aşa încât să poţi în continuare să aeriseşti ori de câte ori îţi doreşti.

 

În interiorul unei firide

 

Unele case, în special cele vechi, sunt construite cu firide şi nişe unde nu îşi găseşte mai nimic locul ... cu excepţia unor rafturi (mai ales dacă sunt din cele făcute la comandă), iar pe aceste rafturi poţi aşeza diferite recipiente, cutii şi lădiţe cu tot felul de obiecte, de la suveniruri şi jucării, la medicamente, acte, obiecte personale şi aşa mai departe.

 

Desigur, poţi aşeza şi obiectele în sine, fără a fi ascunse în cutii. De exemplu, aceste rafturi pot înlocui o mini bibliotecă sau pot deveni vitrina de memorii a familiei.

 

Aranjamente "dereglate"

 

Nu este nevoie să fie toate rafturile perfect aliniate, ci pot fi aşezate şi în zig-zag sau la distanţe diferite unele de altele. De asemenea, poţi aşeza pe aceste rafturi obiecte care fac parte din categorii diferite. Important este să îţi pară ţie că rezultatul final arată bine.

 

Rafturi pe după colţ

 

Alege rafturi cât mai lungi, care pot fi continuate chiar şi dincolo de colţ: astfel vei câştiga puţin spaţiu de depozitare în plus, iar ideea aceasta de continuitate va avea un efect estetic de armonizare şi echilibrare a decorului.

 

Depozitări: şi pe lung, şi pe scurt

 

În cazul în care subtitlul te induce în eroare, vom explica imediat. Dimensiunile (lungimea şi lăţimea) rafturilor vor fi stabilite în funcţie de lungimea pereţilor: dacă peretele este lung, şi rafturile pot fi lungi, aşa încât să fie totul perfect armonizat şi să încapă pe aceste rafturi cât mai multe lucruri, iar dacă peretele este scurt nu trebuie să fie scutit, ci numai să i se atribuie rafturi pe măsura lui.

 

Un element de asortare

 

Poţi folosi rafturile şi ca elemente cromatice: dacă ai mobilierul într-o anumită culoare şi este greu să găseşti obiecte pe care să le asortezi din cauza acestuia, atunci vopseşte rafturile în nuanţa potrivită şi continuă amenajarea camerei, nu lăsa un simplu obstacol cromatic să te oprească din treabă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI