TIOR

Rafturi ce incadreaza frumos un semineu

Peretele cu şemineul nu trebuie să rămână gol niciodată, dar nici nu îl poţi decora oricum. În plus, acum începem să ne pregătim pentru anotimpul rece, aşa că vom dori să avem şi şemineul pornit (sau aprins, vei alege termenul potrivit în funcţie de tipul şemineului de la tine de acasă). Dacă şemineul este pornit, atenţia ne va fi atrasă în acea direcţie, deci întreaga zonă trebuie decorată frumos.

 

Un profil discret

 

Dacă şemineul nu este unul foarte voluminos sau nu într-un stil opulent, atunci nici decoraţiunile din jurul său nu ar trebui să fie în aceeaşi notă: delicat, subtil, discret. Totul trebuie calculat. Alege un şemineu micuţ şi discret, construit la nivelul peretelui, iar rafturile şi dulapurile vor fi aşezate într-o nişă, în aşa fel încât să nu fie nici ele în relief. Iată, te poţi servi de prima imagine din galeria foto ca exemplu.

 

Aranjamente colorate

 

De altfel, şemineul poate sta şi într-o jumătate a peretelui pentru ca cealaltă jumătate poţi fixa câteva rafturi unde vei aşeza obiecte de decor cât mai colorate. Din nou, galeria foto îţi va servi drept exemplu: rafturile din a doua imagine din galerie cuprind cărţi aşezate în ordinea culorilor, dar şi elemente decorative care să înveselească zona.

 

Simetrie imperfectă

 

Dacă şemineul este instalat în partea centrală a peretelui, atunci este necesar să creezi un aspect ordonat şi simetric, chiar şi dacă simetria nu este perfectă. De o parte şi de alta a şemineului, vei fixa rafturi la aceeaşi înălţime, acelaşi tip de rafturi. Pe aceste rafturi, vei aşeza şi cărţile preferate, şi decoraţiunile pe care doreşti să le vezi zilnic. Nu trebuie să fie foarte multe, dar nici prea puţine şi le vei ordona numai şi numai după bunul tău plac.

 

Totul perfect aliniat

 

Aliniază perfect totul: trebuie să fie un design aproape geometric, însă fără a da această impresie. Impresia finală ar trebui să fie că totul este ordonat, dar nu aşezat la dungă. Iar acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unor elemente geometrice (rafturi şi dulapuri aşezate conform măsurătorilor) cărora le alături câteva decoraţiuni jucăuşe, colorate, cu linii curbe.

 

Tonuri naturale

 

Instaurarea armoniei într-o cameră este relativ uşor de instalat dacă te ajuţi de principiile Feng Shui şi foloseşti materiale naturale pentru amenajarea camerei în care este şi şemineul: elementul foc va fi deja prezent, iar apoi nu trebuie decât să plachezi şemineul cu piatră naturală (elementul pământ), să îi alături câteva accesorii din lemn, câteva decoraţiuni din metal şi, la final, un ornament din sticlă sau un acvariu (oricare dintre aceste două variante fiind reprezentarea apei curate, line, cristaline).

 

Despre şemineuri şi decoraţiunile potrivite pentru acestea şi zonele apropiate mai poţi citi şi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI