TIOR

Protejarea copiilor

Ştim foarte bine că peste jumătate dintre accidente se întâmplă în casă. De aceea, este nevoie de măsuri suplimentare când în casă sunt şi copii. Care sunt măsurile de siguranţă pe care trebuie să le iei atunci când ai copii mici care îşi bagă năsucul peste tot? Prima măsură este, desigur comunicarea: le spui copiilor unde nu au voie şi le explici de ce. Este important, căci orice interdicţie fără explicaţie va fi încălcată cu prima ocazie.

 

De asemenea, trebuie să ştii că este recomandat să te ocupi de siguranţa casei chiar înainte de a se naşte copilul, căci după naştere ambii părinţi vor fi ocupaţi cu îngrijirea propriu-zisă a copilului, nu va mai fi prea mult timp pentru modificări prin casă.

 

Colţuri neascuţite

 

Adesea, mobilierul pitic (măsuţele de cafea, fotoliile, scaunele) are marginile şi colţurile cam ascuţite. Dacă ai un copil care încă nu merge foarte sigur pe picioare sau care este puţin cam agitat, ar putea cădea şi s-ar putea lovi cu căpuşorul de aceste zone periculoase. Mai bine îndepărtează pericolul adăugând scaunelor huse cu margini buretate, iar meselor lipeşte-le fie colţuri suplimentare dintr-un material mai moale, fie o margine din burete sau silicon.

 

Covoraşe fixe

 

Ar fi bine ca podelele să fie acoperite, căci podelele reci nu sunt un loc bun de joacă pentru copii, iar acestora le place să se joace pe jos. Prin urmare, ai nevoie de mochetă sau covoare. Orice ai alege, aceste materiale trebuie să fie bine fixate de parchet sau gresie: copilul ar putea aluneca pe mochetă sau cu tot cu aceasta şi ar cădea. Poţi utiliza ţinte pentru a prinde mocheta pe margini dar şi mai bine ar fi să o lipeşti cu bandă dublu adezivă.

 

Mobilier cu înălţimi variabile

 

Atunci când alegi mobilierul (în special pe cel din camera copilului), trebuie să ţii seama de înălţimea  copilului şi de cum va creşte acesta. Alege mesele cât mai înalte, pentru a evita cucuiele pentru cât mai multă vreme.

 

Apoi, trebuie să iei în considerare faptul că, totuşi, copilul trebuie să reuşească să se suie pe scaun atunci când este ora mesei. Aşază la îndemână un taburet mic de tot care să îi servească drept treaptă pentru a se sui pe scaun sau pentru a ajunge la chiuvetă să se spele pe mânuţe şi singur.

 

Protecţie pentru "târâtori"

 

Primul mod în care se deplasează cei mici este, practic, un târât, chiar dacă noi îl numim "mers de-a buşilea". În acest moment, deja trebuie să te asiguri că prizele sunt toate izolate, că au căpăcele sau că sunt destul de sus încât cel mic să nu ajungă, asigurăte că obiectele ascuţite sunt în locuri sigure, asigură-te că detergenţii şi orice substanţă ce i-ar putea dăuna copilului tău (inclusiv băuturile alcoolice) sunt bine închise în dulapuri.

 

De asemenea, dacă locuinţa ta are scări interioare, trebuie limitat accesul copilului pe scări, pentru a evita accidentele.

 

Nimic "uf"

 

Dacă aveţi şemineu, acesta trebuie închis dincolo de un gărduţ sau dincolo de geamuri care nu se încing, dacă se încinge prea tare caloriferul, şi acesta are nevoie de o mască. Acelaşi lucru este valabil în cazul cuptorului – trebuie să găseşti o metodă să ţii copilul departe de orice suprafaţă care frige şi care "face uf, mama!"

 

Nimic "căzător"

 

Televizoarele sau orice alte electronice şi electrocasnice trebuie ancorate fie în mobilier, fie de pereţi. Trebuie să te asiguri că niciun obiect greu sau conectat la curent nu poate cădea şi nu poate răni copilul.

 

În cazul rafturilor cu şi pentru cărţi (dar nu numai) fie alegi piese de mobilier închise (care să aibă uşi protectoare între copil şi rafturi), fie pur şi simplu organizezi obiectele în aşa fel încât să fie cât mai stabile: obiectele cele mai grele trebuie aşezate cât mai jos, aşa încât să dea şi o anumită stabilitate piesei de mobilier, dar şi pentru a minimiza daunele în cazul în care copilul reuşeşte să tragă şi să dărâme aceste obiecte.

 

Cel mai important este acest lucru: nu lăsa niciodată un copil nesupravegheat în cameră. NU, nici măcar pentru o secundă.

 

Sursa foto: angielist.com, hgtv.com, mydecorideas.com.

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI