TIOR

Proiecte handmade simple pentru acasa

Este plăcut să ai o casă personalizată, un loc unde să ştii că totul îţi aparţine şi unde îţi poţi întemeia o familie; ce cuvânt plăcut – „acasă“! Bineînţeles, poţi angaja un designer de interioare să îţi amenajeze casa, dar nu mai bine o faci tu, cu mânuţele tale? Nu-i aşa că cel mai bine făcut este lucrul făcut de tine? Pentru că tu ştii cel mai bine ce îţi place şi cum vrei, votăm şi noi, alături de tine, pentru proiectele handmade. Şi pentru a ne susţine afirmaţia, îţi oferim câteva sugestii noi de proiecte handmade sau, mai bine zis, proiecte DIY (do it yourself).

 

Zugrăveşte-ţi un perete.

 

Nu trebuie să fie cel mai greu lucru pe care l-ai făcut vreodată. Urmăreşte meşterii care îţi zugrăvesc tot restul casei, apoi încearcă şi tu într-un colţ nu foarte vizibil. Dacă iese rău, ai puţin de reparat. Dacă iese bine, poţi să continui.

 

După ce ai vopsit un perete într-o culoare diferită de a celorlalţi pereţi şi acest nou strat s-a uscat, ia o pensulă nu foarte groasă şi, cu puţină vopsea (vopsea sau var, trebuie să fie aceeaşi soluţie care este pe restul peretelui) de o altă culoare decât fundalul, desenează un model. Un model oarecare – dacă nu ai talent sau pricepere la desen, poţi să realizezi numai o imagine din linii jucăuşe de dimensiuni şi grosimi diferite, unele paralele între ele, altele paralele între ele, dar perpendiculare pe cele dintâi. Ca exemplu, ai a doua imagine din galeria foto.

 

Vopseşte dulapurile de la bucătărie.

 

Mai ales dacă dulapurile de la bucătărie nu sunt tocmai noi şi dacă vrei să oferi bucătăriei tale un aer ceva mai proaspăt, ar fi bine (şi uşor, căci până şi Tom Sawyer a reuşit) să vopseşti dulapurile de la bucătărie cu o culoare pe gustul tău – de preferat, o culoare pastelată, dar veselă.

 

Şi ştii ce ar mai fi drăguţ? Să asortezi încă un element cu aceste dulapuri proaspăt cosmetizate. De exemplu, ai putea să alegi un suport nou pentru ustensilele de gătit care să aibă culoarea dulapurilor, huse noi, o vază nouă şi aşa mai departe... Poate chiar nu este nevoie de huse noi sau de scaune noi, ci doar de scaune cu tapiţerii noi.

 

Retapiţează un scăunel... două?

 

Nu este chiar greu şi oferă un efect plăcut de noutate: retapiţează un scaun (taburet, cu spătar sau un fotoliu, nu contează). Bineînţeles că poţi crea o familie de scaune cu aceeaşi „îmbrăcăminte“, chiar dacă modelele scaunelor diferă; dacă sunt în aceeaşi încăpere, le poţi asorta!

 

Instalează o „apărătoare“ în spatele chiuvetei de la bucătărie.

 

Mai ales în cazul în care nu ai faianţă în toată bucătăria, ai nevoie ca lângă chiuvetă şi lângă aragaz să fie finisajele potrivite pentru a nu murdări pereţii cu niciun fel de stropi sau, în cazul în care se murdăresc, să îi poţi curăţa cu uşurinţă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI