TIOR

Proiecte handmade – idei de vara – partea I

Proiectele handmade sunt activităţi ideale pentru după-amiezele de vară şi au finalităţi creative pentru locuinţa ta de aproape fiecare dată. Dacă nu reuşeşti să creezi ceea ce îţi doreşti din prima încercare, nu trebuie să te dai bătut, ci să continui să încerci până când obţii un rezultat mulţumitor. Noi îţi vom oferi câteva idei simple pentru decoraţiuni potrivite verii şi care sunt uşor de creat.

 

Artă de plajă

 

Întotdeauna când mergi pe plajă poţi găsi lucruri frumoase şi nu ne referim la obiecte pe care le vând comercianţii ambulanţi. Nici pe departe! Trebuie doar să îţi îndrepţi privirea... în jos. Marea aduce la mal tot felul de scoici, de cochilii, de pietre, de cioburi bine şlefuite, draci de mare, arici de mare, steluţe de mare, bucăţi de lemn şi aşa mai departe. Uită-te la ele! Nu sunt gunoaie, nu este mizerie, sunt suveniruri!

 

Alege cele mai drăguţe suveniruri dintre cele pe care ţi le oferă marea sau râurile, apoi împarte-le după categorie: cioburi, pietre, scoici, lemne şi aşa mai departe. Cu fiecare categorie realizează câte un tablou aşa cum este exemplificat în prima imagine din galeria foto pregătită pentru tine.

 

Decoraţiuni pentru pereţi din lemn

 

Poţi încerca să realizezi şi tu un tablou cu ajutorul acelor cu gămălie şi al aţelor care se întrec în cute, aşa cum este cel mai din stânga tablou din prima imagine. Totuşi, s-ar putea să fie mai uşor să alegi o sculptură handmade pentru decorarea unuia dintre pereţi.

 

Alegi o formă, decupezi un carton în forma şi dimensiunile dorite, îl vopseşti în culoarea identică a peretelui, iar pe el vei lipi bucăţi micuţe din lemn. Bucăţile din lemn pot depăşi puţin marginea cartonului, aşa încât să creezi impresia că acestea sunt prinse direct de perete. Lemnul folosit poate fi din acela care este deja spălat şi tratat de apa mării sau de apa unui râu. Uite, ca în a doua imagine din galerie!

 

Mochete de vară

 

Vara nu ai nevoie de covoare groase pe jos, dar nici să lipsească parcă nu e chiar bine... Alege o mochetă subţire sau un material la limita dintre gros şi subţire pe care să îl transformi în mochetă. Prinde-l de podea cu banză dublu-adezivă. Poţi lipi şi câteva decupaje dintr-un alt material şi de o altă culoare, pentru a dinamiza puţin aspectul noii tale mochete.

 

O uşă "acvatică"

 

Această nuanţă de albastru deschis, "aqua", la fel ca nuanţa "baby blue" sunt la mare căutare vara aceasta. De aceea, o idee ar fi să vopseşti un taburet, rama unei oglinzi sau o uşă în vopsea care să aibă una dintre cele două nuanţe de albastru.

 

Cuier din lemn "vintage"

 

Lemnul uzat este frumuşel, dar nu este apreciat de oricine. Dacă preferi obiectele elegante şi perfect finisate, această sugestie nu este pentru tine, dar, dacă eşti dintre cei care apreciază darurile naturii aşa cum sunt ele, alege şi tu o scândurică puţin uzată de vreme şi de soare şi ploi, asigură-te că este perfect curată şi nu aduci în casă niciun fel de dăunători, apoi alege câteva cârlige simpatice (colorate, lucioase sau şi colorate şi lucioase) şi creează-ţi, astfel, propriul cuier care împleteşte modernul cu rusticul.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI