TIOR

Proiect pentru vara: camuflarea caloriferului

Doar ştii şi tu că omul gospodar face sanie vara şi căruţă iarna. Aşa trebuie să faci şi tu: vara, pregăteşte-te pentru iarnă, verificându-ţi caloriferul şi aranjându-l. Nu-i aşa că ai avut destule accidente care implicau calorifere care-ţi stăteau în drum? Atunci poate te-a deranjat măcar o dată aspectul caloriferului aceluia alb care nu se potrivea de nicio culoare într-o încăpere cu pereţii... coloraţi.

 

Întâi, verificarea.

 

Înainte de a-l ascunde, verifică bunăstarea caloriferului tău: să nu aibă nicio fisură, nicio urmă de rugină, să fie aerisit, să nu aibă nicio ţeavă "sugrumată". Dacă tu nu ştii cum se fac toate acestea, cheamă un instalator. De asemenea, dacă ai un calorifer din acelea vechi de fontă, s-ar putea să îţi doreşti să îl cureţi, pentru a te asigura că la iarnă va avea apa pe unde să circule.

 

Dacă scoţi caloriferul din circuit pentru a-l curăţa, ia toate măsurile de siguranţă pentru a-l monta înapoi – asigură-te că nu scapă apă sau aer pe nicăieri.

 

Apoi, alegerea stilului şi materialelor pentru camuflaj.

 

Poţi masca orice calorifer cu aproape orice tip de mască: din fier, din plastic, din lemn, din sticlă etc. Important este să ţii cont, atunci când alegi materialul pentru "costumul" de camuflaj, că acel calorifer se va încălzi.

 

Dacă alegi o mască din fier, s-ar putea să te frigă, dacă este prea mică şi e prea aproape de calorifer. Dacă alegi una din lemn şi se află la o distanţă prea mică de calorifer, s-ar putea să se încingă până va mirosi a foc de tabără... Aşadar: ai multă grijă şi măsoară cu atenţie toate distanţele, luând în calcul toţi factorii.

 

Apoi, poţi alege o mască ce va servi drept comodă, o mască ce se poate transforma într-o mini bibliotecă, o mască ce va părea parte a firidei sau un adevărat dulap cu două lăţimi interioare: spaţiu pentru calorifer, perete din placaj, spaţiu pentru produsele depozitate în dulap. Pentru mai multe idei, vizionează galeria foto.

 

Apoi: cu decoraţiuni sau nu?

 

Orice nouă "piesă de mobilier" poate purta diferite obiecte în braţe sau poate avea diferite ornamente. Desigur, poţi oricând să alegi un aspect simplu, lipsit de ornamente, şi atunci nu vei mai avea multe alte alegeri de făcut.

 

Dacă, totuşi, alegi ca masca respectivului calorifer să aibă propriile decoraţiuni, poţi alege dintr-o varietate foarte mare de ornamente, dintre care noi îţi vom enumera numai câteva posibilităţi: vaze cu flori, cărţi, colecţii de diferite obiecte (figurine, monede, sticle, scoici, roci, cutiuţe muzicale etc), ghivece, rame cu fotografii sau un mix între toate acestea. Nu uita, totuşi, că orice decoraţiune trebuie să fie în armonie cu restul încăperii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI