Primii pasi pentru amenajarea locuintei

07-05-2014 / Blog amenajari locuinte

Am mai discutat despre care sunt etapele pentru amenajarea unei locuinţe. Reţeta pentru Home Design diferă de la om la om, aşa încât nu există o reţetă universală. Totuşi, aşa cum am mai notat şi cu alte ocazii, există nişte principii generale după care te poţi ghida: alegerea finisajelor şi alegerea culorilor şi apoi alegerea tuturor elementelor în aşa fel încât să fie armonizate între ele. Pentru reamenajarea locuinţei există, de asemenea, câteva reguli de care poţi ţine seama în orice circumstanţă.

 

Priveşte-ţi locuinţa cu ochi critici.

 

Uită-te de jur împrejur: dacă locuinţa este goală, imaginează-ţi cum ai putea să o amenajezi; dacă locuinţa este deja decorată, priveşte cu atenţie în jur, pentru a vedea ce ai putea să schimbi.

 

Priveşte totul cu cel mai aprig simţ critic şi vezi ce ai putea schimba, ce s-a stricat, ce nu mai este util – modifică tot ce se poate şi tot ce este nevoie să modifici (să repari, să reconstruieşti, să restaurezi sau să înlocuieşti).

 

Fă-ţi o listă scrisă cu dorinţe.

 

După ce ai analizat foarte atent întreaga situaţie, fă o listă cu tot ce ţi-ai dori să faci dacă banii nu ar fi o limită sau o problemă. Apoi, fă o listă cu toate aceste dorinţe, fără să omiţi niciuna. Următorul pas va fi să îţi analizezi şi bugetul şi să stabileşti cu atenţie ce poţi face şi ce nu poţi face. Trebuie să fii tot timpul raţional şi echilibrat.

 

Începe o colecţie de poze.

 

Mai ales în cazul în care nu ştii la ce să aspiri (poate imaginaţia ta pur şi simplu nu funcţionează, nu poate produce niciun gând creativ), este o idee bună să începi să colecţionezi imagini şi fotografii care îţi plac, poze cu diverse locuinţe gata amenajate. Imaginile sunt cele mai bune sugestii – aşa poţi alege cel mai uşor ce îţi place şi ce nu.

 

Implică-ţi jumătatea în acest proiect.

 

Chiar dacă nu locuiţi încă împreună, va petrece şi partenerul sau partenera ta destul de mult timp în această locuinţă şi, deci, să îi placă noul tău cămin sau noul aspect al vechiului tău cămin. Consultă-te cu jumătatea ta în privinţa alegerii decorului.

 

Vei amenaja totul în acelaşi timp sau segmentat?

 

Vrei să reamenajezi întreaga locuinţă sau numai o cameră? Şi le faci pe toate deodată sau pe rând? Şi unde ai să locuieşti în tot timpul cât se fac modificări în locuinţa ta (dacă amenajezi toată casa în acelaşi timp)?

 

Reevaluează.

 

După ce termini reamenajarea, priveşte din nou în jur: este fiecare lucru la locul potrivit? Arată totul în cel mai bun loc cu putinţă? Ultimul pas este finisarea, modificarea eventualelor obiecte care nu sunt chiar unde sau cum ar trebui. Cel mai important: nu te grăbi să reamenajezi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.