TIOR

Pregatiri pentru reamenajarea locuintei

Înainte de a trece propriu-zis la reamenajarea locuinței, trebuie să faci câteva pregătiri, pentru ca totul să fie cât mai bine organizat și cât mai eficient. Nu îți poți permite să pierzi prea mult timp învârtindu-te în cercuri prin casă încercând să îți amintești ce voiai să faci cu peretele acela, unde voiai să muți canapeaua și ce voiai să pui în locul ei. 

 

Așadar, care sunt pașii?

 

Schițează un plan!

 

Desenează, așa cum făceai la școală, la ora de educație tehnologică, planul întregii case. Marchează locul ferestrelor și ușilor și felul în care se deschid. Notează dimensiunile fiecărei laturi.

 

Acest pas este necesar pentru că adesea nu ne dăm seama de spațiul de care dispunem cu adevărat și fie supraaglomerăm camerele, fie pierdem centrimetri importanți pentru că nu am gândit totul în perspectivă.

 

Măsoară totul!

 

TOTUL! Măsoară toate laturile fiecărei camere, măsoară actualele piese de mobilier, măsoară dimensiunile ferestrelor, ușilor și holurilor. Măsoară piesele de mobilier pe care ai de gând să le achiziționezi și asigură-te că îți încap în casă fără să fie nevoie să scoți tocurile ușilor și fără să zgârii pereții.

 

Care este scopul camerei?

 

În funcție de scopul fiecărei camere, va trebui să te gândești la noul mobilier pe care îl vei așeza aici. Fiecare încăpere va avea un rol principal (dormitor, living, bucătărie etc), dar poate avea și un rol secundar: dining, dressing, atelier, birou, spațiu de joacă pentru copii, spațiu de joacă pentru oamenii mari și așa mai departe.

 

După ce ai stabilit cine și cum va folosi fiecare cameră, fă o listă sau o schiță pentru fiecare cameră cu obiectele și materialele necesare amenajării ei.

 

Care îți este bugetul?

 

Înainte de a pleca la cumpărături, indiferent că mergi prin magazinele offline sau în magazinele online, trebuie să știi exact de ce sume dispui și către ce materiale și/sau produse să te orientezi.

 

Va trebui să te te întorci la lista pe care ți-am recomandat mai devreme să o creezi și să notezi sume aproximative pentru fiecare element de pe listă, să vezi dacă te poți încadra și dacă sau la ce va trebui să renunți la ceva sau să tai din bugetul pentru canapea pentru a avea destui bani pentru parchet.

 

Nu ezita să ceri ajutorul.

 

Între prieteni, rude sau cunoscuți, trebuie să existe un arhitect sau un designer de interioare căruia să îi ceri câteva recomandări sau poate chiar asistența. Se poate dovedi foarte utilă opinia cuiva care are ochiul format.

 

Încearcă și proiectele DIY (handmade) și nu uita de cât de frumoase sunt piesele de mobilier vintage. Acordă-ți timp să te gândești la cele mai bune variante cu putință.

 

Nu te grăbi!

 

Graba strică treaba, doar știi acest lucru încă din fragedă pruncie. Dacă tot reamenajezi, nu ai vrea să fie necesară o reamenajare imediat ce termini de reamenajat. Acordă-ți timpul necesar și, eventual, ocupă-te de fiecare cameră pe rând, pentru a nu compromite aspectul niciunei încăperi.

 

Nu face compromisuri inutile când este vorba despre căminul tău - dar numai dacă este vorba despre căminul tău, altfel nu merită nici osteneala, nici investiția.

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI