TIOR

Pregatiri de primavara

Până vine de-adevăratelea primăvara afară, poate să vină întâi în casă. Amenajează-ţi locuinţa frumos pentru a întâmpina primăvara. Dacă tot o numim anotimpul renaşterii, atunci poate nu ar fi rău să împrospetezi aspectul locuinţei tale cu ocazie începerii unui nou sezon, nu? Şi dacă tot începi „împrospătarea”, atunci adaugă câte ceva nou în fiecare locuinţă.

 

Creează o atmosferă veselă, dar liniştită în interior.

 

Pentru a putea modifica rapid atmosfera dintr-o cameră este recomandat ca locuinţa să fie amenajată în culori neutre şi să aibă mult alb. Astfel, atunci când vrei să creezi o anumită atmosferă, schimbi numai câteva detalii (decoraţiuni, culoarea becurilor, păturile şi husele pernuţelor decorative) şi nu îţi baţi prea mult capul cu astfel de mărunţişuri.

 

Prin urmare, dacă locuinţa ta are deja un aspect flexibil, atunci nu va fi nevoie decât să adaugi un aranjament floral, să vopseşti ghivecele în culorii vii de primăvară şi să laşi soarele să-ţi intre în casă în zilele în care este binevoitor.

 

Alege accesorii înflorate.

 

Accesorii înflorate poţi pune oriunde în casă: pe hol, un goblen cu ikebana, în baie un prosop înflorat, în dormitor pernuţe cu huse cu imprimeuri florale, iar în living o veioză cu abajur cu model floral. Vezi? Este atât de simplu!

 

Cumpără-ţi flori de primăvară.

 

Bineînţeles, ce poate fi mai primăvăratic decât florile de primăvară? Cumpără flori de sezon şi aşază-le peste tot în casă, în vaze mai mici sau mai mari, după necesitate şi după „gust“. Poţi alege buchete cu un singur soi de flori, dar adesea florile de primăvară sunt chiar mai fermecătoare în buchetele asortate.

 

Împrospătează pereţii, schimbă aşternuturile.

 

Ideal este ca, dacă tot a venit primăvara, să împrospătezi varul de pe pereţi. Primăvara este un moment foarte bun pentru igienizarea completă a locuinţă. Scutură saltelele, dă-le cu aspiratorul şi curăţă-le în profunzime, apoi întoarce-le pe partea cealaltă, cea pentru vară. Desigur, vei schimba şi aşternuturile, dar acest lucru îl faci oricum săptămânal.

 

Bucură-te de vedere. Dacă nu ai una, creeaz-o.

 

Creează-ţi un loc lângă fereastră sau pe balcon unde să petreci câteva momente zilnic numai pentru a te bucura de privelişte. Dacă ce-ţi oferă poziţionarea apartamentului nu este destul de plăcut, atunci amenajează-ţi tu o mini grădină sau o mini galerie de artă care să îţi creeze acea stare de linişte şi de relaxare.

 

O intrare primitoare contează mult.

 

Am mai spus-o şi cu alte ocazii: prima impresie chiar contează. De aceea este recomandat ca holul de la intrare, dar şi intrarea propriu-zisă să arate bine. Să fie totul ordonat, hainele, încălţămintea, materialele din poştă şi cheile să aibă fiecare locul lor. Vei găsi aici mai multe recomandări pentru amenajarea unor intrări în casă mai primitoare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI