TIOR

Pregatire pentru vara

Am fi crezut că vine vara şi gata! Totuşi, ea este bună şi ne mai lasă puţină vreme să ne adaptăm: cum îţi pregăteşti casa pentru vară? Găleţi mari pentru cuburile de gheaţă, ventilatoare, evantaie şi plase de ţânţari? Nu, ar fi prea simplu şi... nu tocmai estetic, nu crezi? Noi avem câteva sugestii care, cu puţin noroc, vor satisface toate necesităţile tale.

 

Cortine

 

Cortine din ţesături viguroase la geamuri, să nu mai treacă nicio rază de soare în interiorul locuinţei dacă le tragi în dreptul ferestrelor: aeriseşti dimineaţă, apoi tragi cortinele, pentru a păstra răcoare pentru mai mult timp.

 

Decoraţiuni naturale

 

Desigur, colecţia de scoici aşezate pe un strat de nisip fin, într-un bol transparent, nu pot lipsi. Totuşi, acestea nu sunt singurele decoraţiuni care spun că a venit vara: dacă mergi la picnic sau la plajă şi găseşti o bucată de lemn cu o formă simpatică sau aproape artistică, ia-o acasă, spal-o, apoi aşaz-o pe comodă sau în bibliotecă.

 

De asemenea, poţi face un buchet din rămurele: atenţie! Nu rupe nimic! Toate rămurelele trebuie să fie din cele deja rupte şi, eventual, uscate. Aşază-le într-un borcănel transparent şi oferă încăperii unde le aşezi un aspect elegant, chic. De altfel, aceste rămurele îţi vor aminti să te bucuri de porţia ta de vară aşa cum este ea, căci toamna nu va aştepta să găseşti tu momentele potrivite, ci va veni fără să îţi trimită recomandată.

 

Pregătiri pentru fiesta şi siesta

 

Dacă ai o grădină în care te poţi relaxa, o verandă sau măcar o terasă ori un balcon, amenajează aici un locşor bun de petrecut zilele şi serile de vară: minimum o banchetă pe care să te poţi întinde după masă, un cort improvizat din araci şi plasă de ţânţari şi, eventual, câteva pernuţe pe care să vă puteţi aşeza pe jos, dacă nu vreţi să staţi direct pe iarbă sau pe podea.

 

Apoi, n-ar fi rău să aşezi aici şi o măsuţă de cafea sub care să poţi aşeza o lădiţă cu gheaţă şi bere la rece şi, deasupra ei, lumânări şi beţişoare parfumate care să ţină ţânţarii şi mai departe. Dacă spaţiul îţi permite, asigură un loc pentru un foc de tabără cât de mic în jurul căruia să vă strângeţi şi să cântaţi la chitară sau cu alte instrumente muzicale, dar şi vocal. 

 

Bar/ mini-bar/ pseudo-bar

 

Dacă berea la gheaţă nu este de ajuns sau nu este pe gusturile alor tăi, atunci poate ar fi bine să improvizezi un bar: un loc cu un minifrigider şi o tejghea, diferite seturi de pahare, fructe şi legume proaspete şi o gamă potrivită de băuturi răcoritoare sau/ şi alcoolice.

 

Întotdeauna gata de plajă

 

Fii întotdeauna gata de plajă! Alege şi imprimeuri navy pentru canapele sau paturi, dar ţine întotdeauna pregătită trusa de plajă: şlapii, prosoapele, loţiunile şi tot ce ştii tu că mai trebuie să adaugi în geanta de plajă. Dacă ai norocul să locuieşti aproape de plajă sau aproape de ştrand, atunci păstrează lângă intrare un raft sau o găleată cu prosoape de plajă rulate: să le însfaci şi să fugi la mare sau la piscină!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI