TIOR

Pregateste-le vizitatorilor tai surprize cromatice

Casa ta cum arată de afară? Ca să te bucuri cu adevărat de locuinţa ta trebuie să arate bine şi pe interior, şi pe exterior. Cum zugrăveşti chipul casei tale? Nu ar fi mai drăguţ dacă toate casele din oraş ar avea o nuanţă diferită şi să se nască, astfel, un oraş cu un chip colorat şi, deci, cu locuitori puţin mai puţin încruntaţi?

 

Combinaţie îndrăzneaţă - Cărămiziu + "aqua"

 

Trebuie să recunoşti că este o combinaţie pe care nu o vezi oriunde, deşi arată bine. Noi am ales şi o imagine care să îţi ilustreze această sugestie. Cărămiziul este o culoare caldă şi prietenoasă, dar destul de puternică, iar cărămiziul va fi temperat de această nuanţă deschisă de albastru, de "aqua".

 

În plus, aspectul acestei case va fi unul natural, împletind culoarea argilei roşiatice şi culoarea cerului senin sau a apei limpede şi nu va intra în contradicţie cu aspectul general al oraşului în care locuieşti.

 

Alb-negru

 

Contrastul acesta, un contrast cu vechime, poate face lucruri magice. Este drept că albul, în exterior, poate fi greu de întreţinut, dar nu este o regulă generală: dacă alegi materialele potrivite, poţi curăţa uşor totul. Apoi, trebuie să ştii o casă alb-negru va avea întotdeauna un efect puternic asupra privitorului şi un aer proaspăt, care va rămâne proaspăt pentru totdeauna.

 

Pasteluri bine conturate

 

Poţi alege o culoare pastelată pentru colorarea exteriorului locuinţei tale, căci şi pastelurile sunt acceptate uşor de societate. Totuşi, dacă alegi un pastel (alegere foarte elegantă, de altfel), este recomandat să îl conturezi cumva: ori cu un alt pastel, dintr-o altă gamă cromatică, ori cu ajutorul unor ornamente albe, ori (şi aceasta este cea mai votată sugestie) cu ajutorul unor ornamente negre.

 

Strop de culoare

 

Desigur, poţi zugrăvi exteriorul casei tale în orice culoare doreşti – dacă preferi culorile neutre, nu te opreşte nimeni să zugrăveşti pereţii exteriori ai casei în culori neutre. Totuşi, ia în considerare să adaugi un element foarte colorat: o uşa de un albastru intens, o băncuţă verde crud, un felinar portocaliu... ceva, orice!

 

Sau (ştiu că te aşteptai la asta) contrast!

 

Contrastele sunt frumoase! Sunt frumoase pentru că te iau prin surprindere, pentru că îţi oferă energie, pentru că te face să te simţi puţin mai tânăr pe dinăuntru, pentru că... şi tu poţi găsi câteva motive la fel de bune.

 

În exterior, cea mai uşoară modalitatea de a crea contraste este cea cromatică: de exemplu, vopseşte toată casa într-un bleumarin nu foarte închis, apoi vopseşte tâmplăria în alb şi ţevile cu portocaliu sau galben. Desigur, poţi alege şi alte culori şi nuanţe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI