Plasarea accentelor cromatice

22-07-2014 / Blog amenajari locuinte

Culori, culori, culori! Ce faci cu ele? Unde le aşezi? Ce anume să evidenţiezi cu ajutorul culorilor? Cum completezi efectele cromatice? Iată despre ce se va discuta în acest articol. Nu toată lumea ştie ce să facă şi cum să se joace cu elementul cromatic; există şi persoane care nu ştiu teorie, dar au un instinct incredibil; dacă eşti din a doua categorie, articolul acesta s-ar putea să nu îţi servească deloc, dar vizitează-ne şi în altă zi, poate avem totuşi ceva bun şi pentru tine.

 

Culoare în detalii

 

Ai o cameră ce pare puţin cam plictisitoare din cauză că paleta cromatică este una destul de restrânsă? Animează decorul şi creează impresia de dinamism cu o pensulă şi o cutie de vopsea. Sunt toate dulapurile la fel? Vopseşte unul dintre dulapuri într-o altă culoare! Vopseşte tocul geamului în aceeaşi culoare, apoi asortează şi picioarele scaunelor cu dulapul şi tocul geamului. Acum e mult mai bine, nu-i aşa?

 

Culoare în tapiserii

 

Paleta cromatică poate fi restrânsă, dar dinamismul să fie dat de intensitatea uneia dintre culorile existente în camera respectivă: imaginează-ţi o cameră unde totul este alb, bleu sau verde pal, apoi imaginează-ţi aceeaşi cameră unde verdele acela şters este înlocuit de câteva accente roz bonbon! Uite, ca în a treia imagine din galeria foto!

 

Culoare în manifestările artistice

 

Arta, precum am mai zis, poate veni în toate formele şi culorile, în toate stilurile din toate perioadele şi orice stil poate fi reprodus. De ce nu ai alege o piesă de artă care să fie şi colorată?

 

Culoare în mozaic

 

Gresia şi faianţă nu trebuie să fie exact aşa cum este prezentată în cataloage sau în magazine. Poţi să creezi propriul model, mai simplu sau cu mai multe detalii, după gust. Ca exemplu te poţi folosi de a cincea imagine din galeria foto.

 

Culoare în lumină

 

Poţi amenaja o cameră întreagă în culori neutre şi nuanţe cuminţi, care nu ies în evidenţă, apoi să dinamizezi întregul decor cu ajutorul unor corpuri de iluminat care să fie foarte colorate. Eventual, poţi alege veioze care au abajurul colorat şi pe interior, aşa încât lumina proiectată să fie şi ea colorată.

 

Culoare în ornamente

 

De obicei, aceasta este recomandarea: amenajează toate camerele în culori neutre sau culori care să nu fie foarte intense. Apoi, alege ornamente (pernuţe decorative, covoraşe, lămpi, cuverturi etc) foarte colorate şi asortează-le în funcţie de anotimp: primăvara trebuie să fie cu verde crud, vara va fi o ploaie de culori, toamna va fi scăldată în nuanţe de frunze ruginite, iar pentru iarnă... după gust: ori te încălzeşti învăluindu-te în culori calde, ori rezonezi cu exteriorul şi decorezi cu nuanţe albăstrii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.