Plante de interior - Care este preferata ta?

02-09-2014 / Blog amenajari locuinte

Despre plantele de interior am mai discutat. Acestea au roluri multiple, aşa că nu pot lipsi din nicio locuinţă. În plus, mulţumită faptului că plantele sunt atât de variate, este uşor să găseşti planta care îţi place şi care ţi se potriveşte (atât stilului de viaţă, cât şi gusturilor tale) cel mai bine.

 

Ficus

 

Dacă vrei să evidenţiezi un element decorativ în locuinţa, te poţi folosi de o plantă voluminoasă pentru prezentarea elementului în cauză. În a doua imagine din galeria foto vei găsi exemplificată o astfel de situaţie: atenţia este atrasă de ficusul atât de frumos crescut, însă imediat apoi este redirecţionată către tabloul impresionant de alături sau către mica sculptură elegantă şi discretă de la baza ghiveciului. Vei avea nevoie de o cameră cât de cât călduroasă şi de o umiditate constantă a solului care trebuie să fie mereu reavăn.

 

Şiraguri de perle (Senecio Rowleyanus )

 

O plantă mai uşor de întreţinut decât ficusul, Senecio Rowleyanus poate reprezenta pretextul unei discuţii sau pata aceea de verde crud de care au nevoie unele camere mult prea serioase. Plantei în sine trebuie doar să îi dai lumină cât mai multă şi apă o dată la două săptămâni (iarna chiar mai rar de atât), iar ea îşi va revărsa şiragurile de perle vegetale pe suprafeţele din apropiere, fără a-ţi invada spaţiul de lucru sau colţurile.

 

Zamioculcas Zamiifolia

 

Cu frunze ceva mai cărnoase decât majoritatea plantelor de interior, Zamioculcas Zamiifolia este uşor de întreţinut şi cu un aspect îngrijit. Are nevoie de lumină, dar nu prea multă şi niciodată directă, şi de apă, dar numai din când în când (la două săptămâni e numai bine).

 

Filodendron (Philodendron Scandens) sau Planta îndrăgostiţilor

 

Planta îndrăgostiţilor este numită astfel pentru că are frunzele în formă de inimă. De altfel, este una dintre cele mai eficiente plante în purificarea aerului şi dintre cele mai puţin pretenţioase în ceea ce priveşte îngrijirea. Dacă grădinăritul nu este pasiunea ta, dar vrei să dai unui spaţiu un aer de "acasă" această planta ar fi o opţiune bună.

 

Dracena (Dracaena Marginata)

 

Cu un aspect compact şi aproape organizat, Dracena este o plantă potrivită pentru locuinţele amenajate în stil minimalist sau contemporan. Ca să nu crească foarte înaltă, tunde planta în partea superioară în mod periodic. Ţine Dracena cât mai aproape de fereastră şi oferă-i apă o dată pe lună şi toată lumea va fi fericită: şi tu, şi noul tău prieten imobil şi necuvântător.

 

Limba-soacrei, Sansevieria Trifasciata sau Planta-sabie

 

Aceasta este, de asemenea, o recomandare pe care s-ar putea să o mai fi întâlnit în articole anterioare. Acest lucru se întâmplă datorită aspectului ferm, bine definit şi ordonat al plantei care poate fi potrivită în orice locuinţă, indiferent de stilul de amenajări interioare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.