TIOR

Pivnita casei - amenajare utila si atractiva

Pivnița a reprezentat întodeauna un lux pe care nu oricine și l-ar fi permis. De cele mai multe ori motivul era reprezentat fie de un apartament la bloc, fie de o casă care nu ar fi beneficiat de acest spațiu. Acest trend s-a răspândit și în restaurantele specializate în păstrarea în cele mai bune condiții a vinului. Acum știm că ți-ai dori să existe case de vânzare care să aibă un astfel de spațiu amenajat la subsol, așa că venim cu idei decorative pentru sticlele cu vin de toate soiurile.


Cum păstrăm vinul?


Pivnițelor le sunt necesare condiții speciale de amenajare și de aceea pot reprezenta adevărate provocări pentru cei care doresc să aducă modificări de design. În primul rând, este necesară respectarea unor condiții optime de păstrare a vinului. Acest aspect poate fi îndeplinit prin tehnicile de aerisire și umedificare.


Lumina din pivniță


Toate caracteristicile ce trebuie respectate pentru a menține în condiții ok soiurile de vin, conduc la idei decorative cu un plăcut aspect vizual. Expunerea îndelungată la o lumină puternică îi dăunează vinului. Inevitabil, iluminatul va fi unul special, într-o încăpere ușor întunecoasă. De ce să nu te bucuri de un design atractiv și, totodată, de utilitatea pe care ți-o oferă un iluminat bine ales? Spoturile sunt recomandate în spațiile unde lemnul și piatra întâlnesc sticla și alcătuiesc un design modern. În cazul unor interioare tradiționale, candelabrele aduc aerul misterios de care ai nevoie.


Finisaje și dotări


Un alt factor important în amenajarea pivniței îl constituie finisajele interioare cu proprietăți specifice mediului de păstrare a băuturilor alcoolice. Umezeala poate afecta diferite materiale textile, de aceea se lucrează în special cu piatră și alte materiale pe care mediul nu le poate altera. O izolare perfectă vine și din folosirea unor anumite sisteme de închidere a ferestrelor și ușilor. De asemenea, o instalație de climatizare este utilă pentru a ajuta la filtrarea aerului.


Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI