TIOR

Piatra naturala pentru podelele de acasa

Ce părere ai despre podelele din piatră naturală în interiorul propriei locuinţe? Am discutat anterior despre piatra naturală şi amenajările interioare în acest articol. De asemenea, am menţionat în articolele despre Feng Shui faptul că este recomandat ca toate cele 5 elemente naturale să fie prezente în spaţiile amenajate: locuinţă, spaţiu de lucru, spaţii de joacă etc, iar piatra este unul dintre cele cinci elemente.

 

Când afară va fi cald, în casă va fi răcoare şi bine.

 

Majoritatea oamenilor se plânge de temperaturile ridicate din timpul verii şi laudă casele unde se păstrează răcoare. Dacă eşti şi tu dintre aceştia, atunci ar fi recomandat să alegi pentru acasă toate lucrurile care îţi sporesc confortul, inclusiv podele de piatră care să ajute la păstrarea unei temperaturi uşor mai scăzute în interiorul locuinţei în zilele toride.

 

Foloseşte piatră naturală şi înăuntrul locuinţei şi afară pentru unitate estetică.

 

Vei vedea şi în galeria foto: oricât de bine ar arăta o alee din piatră şi un hol cu podele din lemn, arată şi mai bine un hol pavat cu piatră de acelaşi fel ca piatra care pavează aleea, căci ne plac, nu-i aşa, lucrurile continue, echilibrul estetic şi unitatea compoziţională. Desigur, acest lucru este valabil numai pentru amenajarea unei case.

 

Piatra naturală se potriveşte cu sistemele de încălzire în pardoseală.

 

Vara îţi place să fie răcoare, dar iarna s-ar putea să îţi placă să nu ai chiar mereu (sau poate deloc) nevoie de papuci de casă – optează pentru încălzirea în pardoseală şi nu va mai trebui să îţi faci griji pentru răceala pardoselei. Dacă mai construieşti şi un şemineu în living, impresia de căldură, dar şi temperaturile vor fi şi mai plăcute.

 

Podelele din piatră naturală se curăţă uşor => mai puţini alergeni.

 

În piatră nu se vor îmbiba la fel de uşor substanţele şi mizeria ca într-o podea din lemn. Oricât de finisat ar fi, lemnul prezintă şi reprezintă suprafeţe poroase. O podea mai curată şi mai uşor de curăţat, înseamnă mai puţini alergeni, mai puţine şanse ca tu şi cei care locuiesc în aceeaşi casă sau apartament să contacteze vreun virus sau vreo boală de orice fel.

 

Există, desigur, şi dezavantaje.

 

Orice lucru bun are şi o parte mai puţin bună, aceasta este legea firii. Iar piatra naturală, oricât de frumos ar arăta, are şi ea dezavantajele ei. Cele mai uşor de identificat sunt costurile mari – adesea este mai costisitor să pui pardosele din piatră naturală decât orice fel de parchet. Apoi, primul subpunct al articolului de faţă, deşi reprezintă un avantaj, are şi reversul medaliei: dacă piatra ţine rece în timpul verii... şi în timpul iernii va ţine rece dacă nu ai încălzirea în pardoseală.

 

În plus, piatra este un material greu: greu de adus în casă, mai greu de lucrat decât alte materiale (lemn sau metal, de exemplu) şi poate fi alunecoasă, mai ales atunci când se umezeşte.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI