TIOR

Personalizarea intrarii in casa

De unde ştii unde e acasă? După adresă, desigur, dar şi după cum te întâmpină locuinţa ta atunci când te întorci... acasă. Până la urmă, cuvântul "acasă" este plin de căldură şi de înţelesuri pentru fiecare dintre noi. De aceea, este important să personalizezi şi intrarea în locuinţă, să îţi marchezi teritoriul, practic, dar într-un stil frumos, care să nu îi deranjeze pe ceilalţi.

 

Relaxare pe verandă

 

Mai ales dacă locuieşti la casă, ar fi drăguţ să ai o banchetă (sau o canapea, sau o pereche de scaune, sau o pereche de fotolii) aşezată la intrare, în exteriorul uşii principale, ar fi tare drăguţă. Poţi încerca acest lucru şi dacă stai la bloc (dacă locuieşti într-o zonă bună, nu ai vecini pofticioşi şi blocul are interfon funcţional) – este un loc numai bun pentru socializarea cu vecinii.

 

Pietre pentru efecte estetice deosebite

 

Nu trebuie să te transformi în Dietmar Voorwold (despre arta căruia poţi afla mai multe aici) pentru a-ţi înfrumuseţa grădina sau spaţiul de la intrare (chiar şi în bloc) cu ajutorul unor... pietre. La casă, vei putea alterna tipurile de pietre pentru crearea unei alei, iar la bloc poţi amenaja numai într-un colţ al holului comun un spaţiu cu pietre şi câteva ghivece cu plante naturale aşezate la înălţimi diferite pentru a anima puţin imaginea scărilor banale de bloc.

 

Elemente grafice

 

În privinţa elementelor grafice, cu siguranţă ştii deja că variantele sunt mai multe pentru case decât pentru apartamente şi că ar putea funcţiona, totuşi, şi pentru blocuri, dar numai dacă se iau măsuri pentru întreg blocul şi micile spaţii din jurul fiecărui bloc. Ne referim la vitralii, statuete şi alte astfel de ornamente uşor excentrice şi care nu vin "la pachet" cu locuinţa, de obicei.

 

Scări luminate

 

Cu siguranţă eşti de acord că este important să vezi pe unde păşeşti. Blocurile de regulă sunt iluminate, însă la casă va trebui, cel mai probabil, să te îngrijeşti chiar tu de acest lucru. În această privinţă vei găsi recomandări şi aici, aşa că nu va mai trebui decât să alegi: scări luminate, alee luminată, far de veghe la uşa de la intrare sau toate variantele de mai sus?

 

Aspect "country"

 

Uşor, realizabil cu buget redus şi cu efecte estetice maxime, aspectul "country" este o idee bună pentru personalizarea intrării în casă. Nici măcar nu trebuie să fie cu adevărat "ţărănesc", ci te poţi folosi numai de câteva obiecte lucrate manual şi câteva aranjamente florale. Dacă adaugi şi elemente vintage (cum ar fi un scăunel vechi, o oglindă veche, o decoraţiune pe care i-a dăruit-o bunicii tale mama ei atunci când... în fine, ceva vechi, cu valoare sentimentală şi cu aspect plăcut), atunci decorul tău este complet!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI