Personalizare pana in panzele albe!

15-02-2015 / Blog amenajari locuinte

Întreaga casă trebuie să fie adaptată nevoilor individuale ale locuitorilor săi, precum şi familiei, ca întreg. De data aceasta vom discuta despre locurile pentru o singură persoană, rămânând ca, dacă îţi doreşti recomandări şi sugestii pentru amenajarea locuinţei pentru o familie să parcurgi articolele de aici.

 

Ştii deja, probabil, că expresia "încăperea pentru o singură persoană" se referă la sala de baie. Totuşi, locurile pentru o singură persoană nu coincid cu această expresie, ci se referă la nişele din interiorul unei locuinţe: nişe, colţuri cu un aer privat, holuri, poduri şi aşa mai departe – zone care pot oferi impresia de loc privat, zone pe care să le poţi personaliza după pofta inimii (pentru aventură sau pentru relaxare).

 

Un loc pentru citit

 

S-ar putea să ai impresia că în hol nu este un loc bun de citit. Şi totuşi, poate fi, dacă laşi la îndemână o pernuţă, tapetezi pereţii cu rafturi pe care aşezi multe cărţi şi instalezi multe corpuri pentru iluminat, aşa încât să fie lumina potrivită pentru lectură la orice oră din zi ori din noapte. Pentru cei cărora le place să citească sunt şi articolele de aici.

 

Un colţ boem

 

Ai momente în care nu vrei să fii decât un pierde-vară? Ai nevoie de un culcuş simplu, cu un aer uşor rustic sau tradiţional şi de instrumentele care te ajută să te relaxezi – o chitară, o vioară, o muzicuţă sau poate o planşetă pe care să desenezi. Dacă îţi rezervi şi o mică etajeră unde să aşezi cana cu ceai sau paharul cu vin... deja nu îţi poţi dori nimic mai mult de la un colţişor modest şi personal în interiorul unei locuinţe.

 

O zonă de joacă

 

Nu este nevoie de lucruri ostentative, ci de locuri care îţi pun la încercare creativitatea şi talentele. Tocmai de aceea ar fi bine ca, mai ales pentru copii, să ai în casă o zonă ferită de riscuri unde să îţi laşi imaginaţia să se manifeste: unde să nu se poată dărâma nimic, unde să nu fie prize sau vreun fel de instalaţie electrică, unde să nu fie curent şi unde să poţi ţine copiii sub supraveghere.

 

Spaţiu pentru meditaţie

 

Trebuie să luăm în considerare şi scenariul în care nu îţi doreşti să faci nimic din toate acestea, ci doar să te aşezi undeva, să stai comod şi să te gândeşti la orice crezi tu de cuviinţă la un moment dat sau altul. Spaţiile de meditaţie diferă după gusturile fiecăruia, dar şi după spaţiul disponibil. Recomandat ar fi ca acestea să fie amenajate în spaţii deschise sau care au o privelişte plăcută.

 

Loc pentru "adunările ad-hoc"

 

Există momente când vrei să stai singur, dar nu vrei să te simţi singur. Pentru aceste momente când, fără să ştii, ai nevoie de companie, ar fi bine să amenajezi un colţişor cu locuri unde se pot aşeza mai multe persoane (minimum două). Ai nevoie de un spaţiu îngust, cum sunt refugiile din holuri şi de pernuţe şi taburete pentru câţi oameni vrei tu. Ar fi bine să păstrezi un loc şi pentru animalul sau animalele de companie, dacă ai prieteni necuvântători acasă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.