TIOR

Pereti din sau cu oglinzi

Prin locuinţe, spaţii de birouri, spaţii comerciale sau spaţii de relaxare mai vezi, din când în când, câte un perete din oglinzi. Unele îţi vor plăcea, altele nu. Pentru a avea parte de mai multă inspiraţie dacă vrei să îţi amenjaezi locuinţa şi te-ai gândit să ai şi un perete din oglinzi, noi îţi oferim câteva sugestii.

 

Un perete din bucăţi

 

Dacă ar fi o oglindă întreagă cât peretele de lungă şi de lată, ar fi şi dificil de curăţat. În plus, s-ar vedea că este o simplă imagine reflectată şi te poate chiar induce în eroare, nemaiputând estima spaţiul disponibil pentru diferite mişcări sau pentru poziţionarea diferitelor lucruri.

 

Aşadar, varianta ar fi un perete din bucăţi egale de oglinzi, decupate simetric, aşa încât să ofere impresia că acolo ar fi o fereastră. Astfel, vei şti exact cât spaţiu este în cameră, fără a pierde avantajul principal al oglinzilor, acela de a da impresia că este mai mult loc în care să te desfăşori şi de a mări vizibilitatea. Diferitele inserţii între bucăţile de oglindă vor face să pară că dincolo vezi o altă cameră, o altă lume.

 

Un orizont mai larg

 

În spatele patului, în partea superioară a camerei, poţi fixa o oglindă. Va trebui să te asiguri că este foarte bine ţintuită în perete şi că nu există nicio şansă de a te accidenta. Dar dincolo de toate măsurile pe care va trebui să iei (la propriu, căci trebuie să măsori pereţii şi patul, dar şi la figurat), vei avea un dormitor unde orizontul va fi mai vast. Aşadar, în special în dormitoarele mici sau cele cu ferestre prea mici, o astfel de oglindă ar fi perfectă.

 

De jur împrejur, dar cu efect

 

Poţi înconjura un anumit detaliu din locuinţă cu oglinzi, pentru un efect estetic puternic. De exemplu, poţi încadra şemineul în oglindă. Acelaşi lucru îl poţi face şi în cazul în care şemineul este înlocuit cu un televizor, un tablou, o comodă sau o ladă veche de zestre ori un alt obiect care pentru tine şi ai tăi reprezintă un centru de interes.

 

În băile mici şi întunecate

 

În spaţiile înguste este recomandat să foloseşti multe corpuri de lumină, obiecte de mici dimensiuni ca mobilier sau accesorii şi culori deschise. Dacă îţi doreşti un aspect deosebit pentru locuinţa ta, poţi opta pentru orice culoare pentru pereţi, dar cu o condiţie: unul dintre pereţi să fie numai din oglindă, iar corpurile de iluminat să fie instalate în apropierea oglinzii.

 

Oglindiri... şi în afară

 

Oglinzile nu sunt numai pentru interioare. Oglinzile au un farmec chiar mai puternic atunci când sunt instalate în exteriorul locuinţei, căci reflectă toată frumuseţea naturii care îţi înconjoară casa: flori, fluturi, lumini, decoraţiuni – totul va fi dublu!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI