TIOR

Pentru reuniuni fara stres

Am mai discutat şi cu alte ocazii despre cum este să primeşti oaspeţi, cum să îi întâmpini sau cum să fii un oaspete simpatizat. De data aceasta ne vom întoarce cumva la acest subiect al întâlnirilor sociale pentru a adăuga câteva recomandări pentru eliminarea stresului.

 

În cultura noastră s-a înrădăcinat ideea aceasta că trebuie să te dai peste cap atunci când primeşti oaspeţi: să fie casa lună, mesele pline şi toţi oaspeţii să fie regi. Ei bine, nu ar fi nimic rău în această idee dacă ea nu ar cauza o stare intensă de stres şi nervozitatea oamenilor care sunt gazdele. Prin urmare... cum să faci să asiguri un eveniment plăcut pentru toată lumea, inclusiv pentru gazdă?

 

Dacă se serveşte mâncare, pregăteşte-o dinainte.

 

Nu trebuie să faci mâncarea dinainte, ci doar să o pregăteşti: poţi spăla şi toca ingredientele, aşa încât, când vin invitaţii să le pui în tigaie şi gata! Şi nu uita: poţi oricând să inviţi pe cineva mai devreme puţin pentru a te ajuta să pregăteşti felurile de mâncare.

 

Fă decorul cât mai drăguţ şi într-un mod economic.

 

Nu vei avea nevoie de pene din cozi de păuni pentru decorarea camerelor unde primeşti oaspeţii. Şi totul poate fi foarte drăguţ cu un buget mic: optează pentru pahare de unică folosinţă pe care să le colorezi sau să scrii câte ceva (ceva diferit pe fiecare pahar) ca fiecare invitat să aibă un pahar personalizat şi să nu trebuiască să le speli la sfârşit, culege câteva plante de sezon de afară (spală-le, dacă este nevoie) şi aşază-le în borcănele sau sticle de diferite culori şi înălţimi sau confecţionează flori din origami, pune o faţă de masă simpatică (pe masă) sau acoperă masa cu hârtie decorativă (adezivă sau nu) şi aşa mai departe.

 

Ţine cont de preferinţele culinare.

 

În special pentru adunările cu puţini oameni, este bine să ţii cont de necesităţile culinare ale invitaţilor tăi: dacă ţin post, dacă sunt diabetici, dacă au diferite alergii sau intoleranţe etc. În acelaşi timp, nu trebuie să te străduieşti prea mult pentru a pregăti masa: cu cât îţi sunt mai apropiaţi invitaţii, cu atât le vei putea spune cu mai multă uşurinţă ce pregăteşti tu şi să îi inviţi să aducă orice doresc să servească sau să vină să pregătiţi împreună bucatele.

 

Fă curat, dar nu prea curat.

 

Curăţă chiuveta şi vasul de toaletă, dă puţin cu aspiratorul, fă puţin loc la intrare pentru încălţămintea şi jachetele invitaţilor, verifică "pufoşenia" pernuţelor decorative şi asigură-te că la baie este suficientă hârtie igienică, săpun, prosoape curate de şters pe mâini şi ceva fresh – poate o vază cu flori proaspete?

 

Pregăteşte masa dinainte.

 

Aşază masa, cu (sau fără) faţă de masă, şervete pe care pui farfuria, tacâmuri, farfurii, pahare şi aşa mai departe. Asigură-te că ai scaune pentru toţi invitaţii. Nu este greu, dar se va crea o atmosferă agitată dacă te învârţi prin casă pentru a face aceste lucruri abia după ce au ajuns invitaţii.

 

Pregăteşte atmosfera.

 

Cel mai probabil v-aţi strâns cu toţii într-un singur loc pentru a putea juca diferite jocuri de societate, pentru a putea vorbi şi povesti în voie. Asigură-te că lumina are intensitatea potrivită şi nu ar fi rău să pui şi ceva muzică de fundal pentru a întreţine atmosfera.

 

Şi ştii ce mai poţi face fără să te chinuieşti prea mult? O cameră care miroase bine este întotdeauna percepută mai bine decât o cameră fără miros sau una cu un miros neplăcut. Despre aromaterapie poţi citi mai multe aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI