TIOR

Pentru reducerea deseurilor...

Cu siguranţă ai observat tendinţele „eco“ ale întregii lumi. Unul dintre cei mai importanţi pasi este reducerea volumului de deşeuri. Cum facem acest lucru? Destul de uşor şi, într-un final, chiar şi în folosul propriu, căci, în timp, vei observa o eficientizare a eforturilor petrecute încercând să păstrezi curăţenia şi ordinea, vizite mai rare la tomberon sau la ghenă şi aşa mai departe.

 

Volum mai mare de cumpărături, mai puţine ambalaje

 

Ştii bine că dacă achiziţionezi produsele în baxuri sau în pachete mari este mai convenabil decât dacă ai cumpăra fiecare produs separat. Mergi la cumpărături şi achiziţionează totul la grămadă – astfel, vei ieşi în câştig şi în portofel şi vei diminua şi numărul şi volumul ambalajelor.

 

Este valabil chiar şi pentru produsele din baie: alege produse de curăţat casa cât mai eficiente (să poată fi folosite pentru cât mai multe tipuri de suprafeţe), iar numărul produselor pentru igiena personală redu-l sau, măcar, achiziţionează aceste produse la gramaj maximum, aşa încât să minimizezi numărul de recipiente goale la finalul lunii. Eventual, poţi alege un singur recipient pe care să îl umpli periodic pentru evitarea colecţionării de bidoane jumătate pline, jumătate goale cu diferite loţiuni şi geluri şi aşa mai departe – ştii tu mai bine ce ai în baie.

 

Mai puţine suprafeţe, mai puţine locuri pentru gunoaie

 

Atunci când vezi o locuinţă cât mai simplă şi cu mai puţine decoraţiuni şi suprafeţe de aglomerat ai impresia că este veşnic ordonată, nu-i aşa? Este un truc uşor: păstrează cât mai puţine decoraţiuni pe dinafară, elimină pe cât posibil suprafeţele unde se pot strânge pahare de spălat şi ambalaje de gustări, păstrează cât mai puţine produse şi suprafeţe de curăţat.

 

Mai puţine produse de curăţat, mai puţină aglomeraţie

 

Dacă ai două rafturi pline cu obiecte mărunte (de exemplu, rafturile cu recipiente pentru condimente din bucătărie) sunt drăguţe, desigur, dar acestea devin un calvar în ziua de curăţenie, nu-i aşa? Nu ar fi mai bine să renunţi ori la rafturile descoperite (înlocuindu-le cu vitrine închise) sau să renunţi la aceste ornamente, aşa încât să fie mai puţin aglomerat, mai puţine locuri şi obiecte de curăţat, mai puţine locuri unde să se adune praful sau micii dăunători ce pot apărea în orice gospodărie?

 

Mai puţin combustibil, mai puţină poluare

 

Curăţenia şi ordinea nu trebuie să fie preocupări ce se învârt doar în jurul gospodăriei tale: înlocuieşte pe cât de mult posibil drumurile făcute cu maşina (personală, a unui prieten sau a regiilor de transport în comun, nu contează) cu drumuri parcurse pe bicicletă sau chiar pe jos dacă destinaţia ta nu este foarte îndepărtată.

 

Gândeşte la nivel mai mare: gândeşte-te şi la aerul pe care îl respiri, şi la soarta planetei şi alege lucrurile care sunt mai bune pentru voi (pentru tine şi pentru planeta ta) pe termen lung.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI