TIOR

Pentru podele vechi... ca noi!

Dacă nu îţi plac podelele din locuinţa ta, articolul acesta este pentru tine. Indiferent că ai o locuinţă nouă cu finisajele deja alese de dezvoltatorii imobiliari sau o locuinţă veche unde finisajele sunt alese de fostul proprietar, dacă în buget nu este prevăzut deocamdată un parchet nou, atunci trebuie să modifici totuşi podeaua în aşa fel încât să îţi placă.

 

Vopseşte-le-n alb!

 

Parchetul pe care îl ai în casă are o culoare care nu se potriveşte cu stilul tău de amenajări interioare sau cu mobilierul pe care îl ai sau ţi-l doreşti pentru acasă? Nu-i nimic! S-au inventat vopselele. Dacă îţi place stilul Shabby Chic, s-ar putea să îţi placă podelele vopsite în întregime în alb. Desigur, acestea se potrivesc şi altor stiluri de amenajări interioare.

 

În acelaşi timp, ia în considerare vopsirea plăcilor de parchet cu alte culori în afară de alb: negru, nuanţe de gri sau de maro sau poate chiar o culoare ceva mai îndrăzneaţă (poate în degrade?).

 

Lăcuieşte-le!

 

Atunci când ai un parchet vechi în casă, există posibilitatea ca acesta să nu mai arate bine numai pentru faptul că sunt vechi. În acest caz, dacă le şmirgheluieşti bine şi apoi le dai cu mai multe straturi de la lac, s-ar putea să înceapă să îţi placă aspectul lor şi faptul că ai împrospătat finisajele din locuinţa ta.

 

Distrage-ţi atenţia!

 

Dacă nu îţi plac podelele din locuinţa ta, dar nici nu ai vrea să urmezi vreuna din recomandările de mai sus, poate ar fi mai uşor şi mai practic să nu le modifici până când nu te hotărăşti să le schimbi, ci doar să îţi distragi atenţia de la ele: dacă vei alege o măsuţă de cafea foarte colorată, o veioză cu picior care să aibă un colorit intens, perdele care să nu atârne până la podea şi să aibă un imprimeu îndrăzneţ si aşa mai departe.

 

Privirile îţi vor fi distrase (şi distrate) de jocul de culori şi nu vei mai vedea imperfecţiunile parchetului.

 

Acoperă-le!

 

Dacă, din punct de vedere calitativ, podelele sunt bune, rezistente şi bătute bine, poate e mai bine să nu le schimbi nici chiar dacă nu îţi plac. În schimb, vei putea să le schimbi aspectul acoperindu-le. În foarte multe locuinţe se practică folosirea unei mochete care să acopere podelele din toată locuinţa. Dacă ai copii această idee s-ar putea să fie cu atât mai bună, căci micuţii nu se vor mai accidenta la fel de rău dacă pică de undeva şi nici nu va mai fi la fel de rece pe jos, deci se vor putea juca în voie prin casă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI