TIOR

Pentru o mai buna organizare

De câte ori nu s-a întâmplat să uiţi unde ai pus foarfecele? De câte ori nu ai găsit lucrurile în altă parte decât trebuia, aşezate de alţii care nu ştiu ordinea la tine acasă? Toate aceste mici întâmplări neplăcute pot fi înlăturate, odată cu nervii pe care ţi-i faci când nu găseşti ceva şi stresul provocat când toată lumea te întreabă unde găseşte diferite obiecte. Cheia este o organizare ireproşabilă, iar în această direcţie te putem ajuta noi. Uite câteva recomandări utile din care tu le poţi alege pe cele potrivite ţie şi locuinţei tale.

 

Lădiţe „camuflate”

 

Sub bancheta de pe hol, unde te aşezi ca să te încalţi sau să te descalţi, aşază lădiţe care au aceeaşi culoare ca bancheta. Aici vei ţine papucii de casă, cremele pentru pantofi, spray-urile pentru încălţăminte şi alte astfel de mărunţişuri de care ai nevoie în această zonă. De altfel, lădiţele cu „surprize” lăsate la îndemână se vor dovedi foarte utile, ca nişte prieteni vechi ce nu-ţi vorbesc, dar sunt mereu acolo cu o unealtă de ajutor.

 

„Verba volant, scripta manent”

 

Vorbele zboară, scrisul rămâne. Prin urmare, trebuie să laşi mesaje prin casă, în special în dulapurile unde au acces mai multe persoane. Pentru ca atunci când ai musafiri, de exemplu, şi nu ştiu de unde să ia anumite lucruri când rămân singuri acasă, să se folosească de indicaţiile scrise.

 

De exemplu, în a doua imagine este un dulap cu uşi din tablă de scris unde este notată ordinea pernelor şi aşternuturilor. Dacă uşile tale sunt vopsite sau lăcuite, probabil creta nu se va dovedi eficientă, dar poţi încerca să scrii cu marker pentru tablă magnetică – acesta se va şterge uşor cu un burete special. Ai grijă să nu fie marker permanent – citeşte cu atenţie eticheta (ambalajul) şi încearcă-l întâi într-o zonă mai puţin vizibilă.

 

Mesaje codificate

 

Mesajele codificate vor fi pentru cei ai casei: fiecărei activităţi sau fiecărui membru al familiei i se atribuie un simbol sau un număr. Apoi, simbolul atribuit fiecărei persoane se va regăsi în zonele comune, dar numai pe recipientele ce conţin obiecte personale.

 

Capace şi etichete

 

Pentru ca lucrurile depozitate în diferite zone să nu se verse sau să se piardă, sunt recomandate recipientele care au capace. Pe fiecare capac vei lipi etichete unde notezi cu conţine fiecare cutiuţă sau borcan în parte. Acest sistem de organizare este recomandat în special pentru condimente, alimente, instrumente pentru lucrul manual, rechizite mărunte şi alte astfel de obiecte mărunte.

 

Coşuri, găletuşe, agăţători şi lădiţe

 

Recipientele în care îţi depozitezi lucrurile pot fi orice obiect îţi doreşti. Important este ca aspectul final să fie unul plăcut şi deci să apropii numai recipiente care au un aspect compatibil. Coşuri, găleţi, lăzi, agăţăţori şi cârlige de diferite dimensiuni, culori şi modele îţi vor fi de ajutor atunci când trebuie să îţi organizezi cu rigurozitate lucrurile.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI