TIOR

Pentru cine nu poate trai fara carti

Pentru cine nu poate trăi fără cărţi... există încă speranţă. Nu trebuie să renunţi la pasiunea pentru lectură, chiar dacă cineva din casă nu este de acord cu bibliotecile. Am mai scris despre biblioteci aici şi despre locuri de vis ce pot fi amenajate în orice locuinţă aici.

 

De ce nu ar dori cineva să înfiinţeze o bibliotecă în casă? Există posibilitatea ca nu toţi locuitorii dintr-o casă să fie de acord cu o bibliotecă interioară din cauză că se adună praf, din cauza temerilor cu gândul la acarieni, bacterii şi tot felul de paraziţi invizibili cu ochiul liber care pot exista, dar într-o bibliotecă veche, neîngrijită.

 

Dacă eşti dintre cei care îşi doresc să îşi amenajeze o bibliotecă acasă, te invităm să te bucuri de imaginile din galeria foto şi îţi urăm succes la acumularea cât mai multor titluri importante pe rafturile tale!

 

Bibliotecă înaltă până la tavan

 

Niciun centimetru nu trebuie irosit! Comandă, cumpără sau construieşte-ţi o bibliotecă înaltă până la tavan. Nu risipi spaţiul acela ce rămâne de obicei între dulapuri şi tavan, căci acolo mai încap câteva cărţi şi, astfel, este mai puţin spaţiu de şters de praf, dar mai mult spaţiu pentru fantezie şi cunoştinţe.

 

Bineînţeles, poţi avea mai multe corpuri de bibliotecă, iar cărţile pot fi aşezate ori în funcţie de publicul-ţintă, ori în funcţie de domeniu, în ordine alfabetică sau, de ce nu, după toate aceste criterii la un loc, ca într-o bibliotecă publică.

 

Ai nevoie de scară?

 

Ai putea spune că biblioteca până în tavan nu e ce-ţi trebuie, mai ales dacă ai un metru şi-o sperantă înălţime. Totuşi, aminteşte-ţi despre articolul despre scările verticale de interior, articol pe care îl găseşti aici, cu datele cele mai importante despre modul în care se aleg şi se poziţionează astfel de scări.

 

Asigură un loc de lectură!

 

Aşa cum îţi recomandam în articole anterioare, este bine să îţi amenajezi un loc special pentru lectură. Desigur, poţi citi oriunde, însă cu cât stai mai confortabil, cu atât şi lectura este mai plăcută şi poţi dedica mai mult timp acestei pasiuni.

 

Culcuşului pentru lectură nu îi poate lipsi sursa de lumină artficială (veioză, aplică, un bec suspendat de un fir lung – tu alegi cum îţi luminezi această zonă), dar nici locul în care să te aşezi, de fapt: un fotoliu, o canapea, un scaun – confortabil să fie! Eventual, poţi alege şi un taburet pitic pe care să îţi rezemi picioarele, ca să nu stai cu ele atârnate şi ca să favorizezi circulaţia corespunzătoare a sângelui. Despre rolul taburetelor poţi citi mai multe aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI